ABD Başkanı Trump, 3 Kasım'da yapılacak Kongre ara seçimlerine kadar İran'a herhangi bir saldırı düzenlemeyeceklerini açıkladı. Tahran ile masada olumlu gelişmeler yaşandığını belirten Trump, deniz ablukasının ise tavizsiz süreceğini ifade etti.
SEÇİM ÖNCESİ SALDIRI YOK
Washington cephesinde tüm siyasi hesaplar 3 Kasım'a kilitlendi. Yaklaşan kritik ara seçimler öncesinde iç siyasette dengeleri sarsacak bir risk almak istemeyen Trump yönetimi, savaş seçeneklerini şimdilik rafa kaldırdı. Trump'ın yaptığı son dakika açıklamasına göre, ABD ordusu bu kritik tarihe kadar İran'a yönelik bir saldırı operasyonuna girişmeyecek.
"YAPICI GÖRÜŞMELER" VURGUSU
Peki kapalı kapılar ardında neler oluyor? Trump'ın açıklamalarındaki en dikkat çekici detay, Tahran ile yürütülen arka kapı diplomasisiydi. Doğrudan veya dolaylı yollardan İran ile yapıcı görüşmeler gerçekleştirildiği ifade edildi.
ABLUKADA GERİ ADIM YOK
Beyaz Saray yönetimi saldırıları şimdilik durdursa da, stratejik kıskaca alma taktiğinden vazgeçmiyor.
Masadaki ılımlı havaya rağmen Trump, tansiyonun sürekli yükseldiği körfez hattı için tavizsiz konuştu. İran ekonomisini ve ticaretini doğrudan hedef alan deniz ablukasının hiçbir şekilde esnetilmeyeceği ve askeri ablukanın tam gaz devam edeceği kaydedildi.




