Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nda seçimli olağanüstü genel kurul gündemi görüşüldü. Toplantıda 7 isim göreve devam edelim, 5 isim seçime gidelim dedi.

Montella gönderildi mi? TFF'den son dakika kararı
Montella gönderildi mi? TFF'den son dakika kararı
İçeriği Görüntüle

7'YE 5 OYLAMA ÇATLAĞI

Yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantının ana gündem maddesi, haftalardır dillendirilen erken seçimdi. Masaya yatırılan talepler doğrultusunda yapılan kritik oylamada, 7'ye 5 oy çokluğuyla mevcut yönetimin göreve devam etmesi kararlaştırıldı. Hacıosmanoğlu, seçimlerin daha önceden belirlenen normal takvimde yapılacağını ve olağanüstü bir genel kurula gidilmeyeceğini yönetimine net bir dille iletti.

TFF'DE 5 İSTİFA BİRDEN

Alınan bu "devam" kararı, federasyon içindeki fikir ayrılıklarını en sert haliyle gün yüzüne çıkardı.

Sandıktan çıkan sonuca karşı çıkan ve erken seçim isteyen kanat, oylamanın hemen ardından düğmeye bastı. Başta TFF Başkanvekili Mecnun Otyakmaz olmak üzere Bilal Arslan, Mustafa Bozbağ, Zafer Bahadır Saraç ve Murat Şahin görevlerini bıraktıklarını açıkladı. Peş peşe gelen bu istifa furyası, Riva'da şok etkisi oluşturdu.

İSTİKRAR VE PLANLAMA VURGUSU

Federasyon cephesinden yansıyan detaylara göre, oylamadan çıkan kararın temelinde "Türk futbolunda istikrarın korunması" yatıyor. Mevcut çalışma takvimine sadık kalınacağı ve önceden yapılan planlamalarda herhangi bir sapma olmayacağı vurgulandı.

Muhabir: Ahmet Güney