Tatile çıkan kişinin, eviyle ilgili aklına ilk gelen olumsuzluğun hırsızlık olduğunu kaydeden Dr.Elbir, "Maalesef hırsızlar da sürekli taktik geliştiriyor. En son öğrendiğimiz yöntem ise kişinin sürekli olarak evde olmadığını netleştirmek için kapının açılan kısmına küçük bir sticker yapıştırdıkları. Birkaç gün sonra gelip stickerın yırtılmamış olduğunu gördüklerinde eve girmek için cesaret elde etmiş oluyorlar" dedi.

Çözümün tabii ki hiç tatile gitmemek olmadığını söyleyen A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Dr. Umut Elbir, "Apartmandan tanıdığınız biri olabilir, akrabanız arkadaşınız olabilir. En azından iki günde bir kapınızı, paspasınızın altını kontrol edip bu tip bir yapışkan gördüğünde kopartırlarsa hırsızlar eve birilerinin gelip gittiğini zannederler. Paspası kontrol etmelerinin sebebi ise; hırsızların eve giren olup olmadığını netleştirmek için paspasın altına kurabiye koyma taktiğini kullanması" şeklinde konuştu.

EVDEN AYRILIRKEN ELEKTRİK, SU VE DOĞALGAZA DİKKAT!

Evden çıkarken hiçbir elektrikli eşyayı prizde bırakmamak gerektiğini dile getiren Elbir, "Elektrik kaynaklı yangınlar evinizi kül edebilir. Sigortayı indirerek evden ayrılmanız en kesin çözümdür" dedi.

Herhangi bir su baskınına karşı tüm vanaların kapatılmasını tavsiye eden A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Dr. Umut Elbir, "Bir diğer dikkat edilmesi gereken önemli husus da doğalgaz. Doğalgaz muhakkak dış kapı vanasından kesilmeli" dedi

Kaynak: Haber Merkezi