Kavurucu yaz sıcaklarında serinlemek için sahillere akın eden vatandaşların hevesi kursağında kaldı. Doğu Karadeniz'in hırçın suları, can güvenliğini tehdit eden hava muhalefetiyle birleşince devletin yetkili kurumları acil olarak düğmeye bastı.

TRABZON'DAN İLK UYARI GELDİ
Bölgedeki alarm durumunun ilk sinyalini Trabzon Valiliği verdi. Meteorolojiden alınan son veriler titizlikle masaya yatırıldıktan sonra, 5 Temmuz Pazar günü il sınırları içindeki tüm plaj ve sahillerde suya girilmesine yasak getirildiği kaydedildi.
KARARA NEDEN İHTİYAÇ DUYULDU?
Valilik makamından yapılan acil uyarıda, Karadeniz'in affetmeyen yapısına ve artan boğulma riskine dikkat çekildi. Vatandaşın burnunun bile kanamaması için hayata geçirilen önlemler kapsamında kamuoyuna yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması, suda boğulma vakalarının önlenmesi ve muhtemel üzücü olayların yaşanmaması amacıyla alınan bu karara titizlikle uyulması büyük önem arz etmektedir."

ÜÇ İLDEN DAHA KÖTÜ HABER
Trabzon'un aldığı tedbir kararının hemen ardından komşu illerde de hareketlilik yaşandı. Giresun, Rize ve Artvin valilikleri de eş zamanlı olarak harekete geçerek sahil şeridinde tam kapanma kararı aldı. Yapılan duyurularda, bölgeyi etkisi altına alan şiddetli rüzgar ve dalga tehlikesi yatışana kadar pazar günü boyunca bu üç ildeki tüm plajlarda da suya girilmesine kesinlikle izin verilmeyeceği vurgulandı.





