Eyyübiye ilçesine bağlı Abdurrahman Dede Mahallesi'ndeki tır garajında dün gece hareketli saatler yaşandı. Park halindeki araçların bulunduğu bölgeden yükselen alevler, bölge esnafını ve çevredekileri sokağa döktü. Henüz belirlenemeyen bir nedenle bir araçta başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kontrol altına alınamayınca hemen yanındaki iki araca daha sirayet etti.
İtfaiyenin Zamanla Yarışı Facianın Önüne Geçti
Alevlerin devasa boyutlara ulaştığı yangın sonrası gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Garajda onlarca aracın bulunması paniğin dozunu artırırken, ekipler yangının diğer tırlara ve yakıt depolarına sıçramaması için yoğun çaba sarf etti. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saatlik müdahalesi sonucunda yangın çevreye yayılmadan tamamen söndürüldü.
3 Araçta Büyük Maddi Hasar Var
Yangın sonrası yapılan ilk incelemelerde, alevlerin sardığı 3 araçta büyük çapta maddi hasar meydana geldiği tespit edildi. Araç sahipleri sabahın ilk ışıklarıyla birlikte garaja gelerek gördükleri manzara karşısında şoke oldu.
Olayın ardından itfaiye ve emniyet birimleri koordineli bir çalışma başlattı. Yangının elektrik kontağından mı çıktığı yoksa bir ihmal mi olduğu konusu, uzman ekiplerin yapacağı teknik inceleme sonrası netlik kazanacak.
Gözler şimdi bilirkişi heyetinden gelecek raporun detaylarına çevrildi.





