Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçelerinin görüşüldüğü Genel Kurul'da sinirler gerildi. AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta'nın, oturumu yöneten Celal Adan'ın yönetim tarzına yönelik eleştirisi, Meclis kürsüsünde soğuk rüzgarlar estirdi.

TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında CHP’li Tuncay Özkan ile AK Partili Leyla Şahin Usta arasında “yüksek sesle konuşma” tartışması başladı. CHP ve AK Parti grupları arasında tansiyon yükselirken söz alan Şahin Usta, Meclis Başkanvekili Celal Adan’a ve CHP’li Murat Emir’e hitaben şunları söyledi:

“Geçen oturumda söz istemiştim, vermemiştiniz. Söz hakkımı Murat Bey kullandığı için kullanabiliyorum. Keşke hatip kürsüden bağırırken ‘Bu kadar bağırmanıza gerek yok, mikrofon açık’ diye bir uyarıyı siz yapsaydınız. Meclis kürsüsünün kuralları belli; kimse keyfine göre karikatür getiremez. Kimin nerede ne konuşacağını benim de nerede, ne zaman konuşacağımı Sayın Emir belirleyemez. Ama kürsüye karikatürle gelinmesi iç tüzüğe aykırı. Ayrıca bu kadar bağırılması da gereksiz, her şeyi duyuyoruz.”

Şahin Usta’nın konuşmasının ardından ayağa kalkmasıyla Meclis’te gergin anlar yaşandı.

"Beni uyarmaya hakkın yok"

Gerginliğin yatışması üzerine Meclis Başkanvekili Celal Adan, Leyla Şahin Usta’ya tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Şahin, çok üzgünüm. Benim Meclis’i nasıl yöneteceğime sen karar verme. Beni uyarmaya da hakkın yok. Biz burada gayet güzel yürütüyoruz. Benim gördüğüm bir manzara var; size laf atmış olabilirler. Yerinizden kalkıp nereye gidiyorsunuz? Kimi dövmeye gidiyorsunuz? Oturun yerinizden, söz alın. Böyle şey olur mu?”

Cumhur İttifakı'nın iki kanadı arasında Meclis kürsüsünde yaşanan bu gerginlik, genel kurul salonundaki diğer vekillerin de dikkatini çekti.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ise arbede esnasında bir AK Parti milletvekilinin, CHP'li milletvekiline fiziksel saldırıda bulunduğunu öne sürdü.

Dgfdfg Buyuk Zqn1

Kaynak: Haber Merkezi