Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın serveti ve mal varlığı, 8 Ekim 2026 tarihinde gündeme gelen fon iddialarıyla birlikte merak konusu oldu. YENİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, Bakan Göktaş'ın babası Hasan Özdemir'in PHE ve PRY fonlarında toplam 830 milyon liralık işlem gerçekleştirip gerçekleştirmediğini sordu. Açıklamanın ardından Bakan Göktaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla iddiaları kesin bir dille reddetti. Mahinur Özdemir Göktaş'ın mal varlığının ne kadar olduğu, kaç milyon liralık servetinin bulunduğu, 830 milyon TL iddiasının ne anlama geldiği ve babası Hasan Özdemir'in kim olduğu araştırılan başlıklar arasına girdi.
Mahinur Özdemir Göktaş'ın servetine ilişkin rakam açıklanmadı
Mahinur Özdemir Göktaş'ın toplam mal varlığına ilişkin kamuoyuna açıklanmış kesin bir tutar bulunmuyor. Bakanın taşınmazları, banka hesapları, yatırımları ve diğer varlıklarının toplam değerini gösteren ayrıntılı bir liste de kamuoyuna sunulmuş değil.
Türkiye'de bakanlar, ilgili mevzuat kapsamında mal bildiriminde bulunmakla yükümlü. Ancak bu bildirimlerin bütün ayrıntıları doğrudan kamuoyuna açıklanmıyor.
Bu nedenle Mahinur Özdemir Göktaş'ın kişisel servetinin kaç milyon lira olduğu, adına kayıtlı kaç taşınmaz bulunduğu veya toplam yatırım büyüklüğü konusunda kesin bir rakam yer almıyor.
8 Ekim'de gündeme gelen 830 milyon TL tutarındaki işlem iddiası ise Bakan Göktaş'ın kişisel mal varlığına ilişkin açıklanmış bir servet rakamı değil. Söz konusu tutar, babası Hasan Özdemir adına fon işlemi yapılıp yapılmadığına yönelik siyasi açıklamada gündeme getirildi.
830 milyon liralık fon iddiası gündeme geldi
YENİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, fon işlemleriyle ilgili yaptığı açıklamada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a yönelik sorular yöneltti.
Özlale, Bakan Göktaş'ın babası Hasan Özdemir'in PHE ve PRY fonlarında toplam 830 milyon liralık işlem gerçekleştirip gerçekleştirmediğinin açıklanmasını istedi. Söz konusu işlemlerin Hasan Özdemir tarafından veya onun adına başka bir kişi aracılığıyla yapılıp yapılmadığını sordu.
Milletvekili, açıklamasında Merkezi Kayıt Kuruluşu kayıtlarıyla ilişkilendirdiği bir işlem numarasına da değindi. Fon işlemlerine ilişkin belgelere sahip olduklarını ileri sürerek konunun açıklığa kavuşturulmasını talep etti.
Bu açıklamalar sonrasında Bakan Göktaş'ın ailesi ve mal varlığına ilişkin iddialar kamuoyunun gündemine taşındı.
Bakan Göktaş fon işlemlerini reddetti
Mahinur Özdemir Göktaş, 8 Ekim 2026 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla kendisi ve ailesi hakkında ileri sürülen iddialara yanıt verdi.
Bakan Göktaş, ailesinin gündeme getirilen fonlarla herhangi bir bağlantısının bulunmadığını belirtti. Açıklamasında, hiçbir aile üyesinin söz konusu fonlarda kayıtlı hesabı olmadığını ve herhangi bir işlem gerçekleştirmediğini ifade etti.
Göktaş, kendisi ve ailesi hakkında ortaya atılan iddiaları yalan ve iftira olarak nitelendirdi. Fon işlemleriyle ilişkilendirilen kişinin babası olmadığını savunarak kimlik bilgilerindeki farklılığa dikkat çekti.
Bakan, iddiaları ortaya atan kişilerden açıklamalarını somut delillerle desteklemelerini istedi.
Hasan Özdemir ile isim benzerliği açıklaması
Bakan Göktaş'ın açıklamasında öne çıkan ayrıntılardan biri, babası Hasan Özdemir ile fon işlemlerini gerçekleştirdiği belirtilen kişinin farklı kişiler olduğu yönündeki ifadeleri oldu.
Göktaş, iddiaya konu edilen işlemin sahibine ait kimlik numarasının son iki hanesinin 92, babasının kimlik numarasının son iki hanesinin ise 18 olduğunu belirtti.
Bu farklılığı gerekçe gösteren Bakan Göktaş, isim benzerliğinden hareketle ailesinin fon işlemleriyle ilişkilendirildiğini savundu.
Açıklamasında, ailesinden hiç kimsenin söz konusu fonlarda işlem yapmadığını yineleyen Göktaş, ortaya atılan iddialar nedeniyle hukuki süreç başlatılacağını da duyurdu.
İddiaların ispatlanması hâlinde istifa edeceğini söyledi
Mahinur Özdemir Göktaş, fon işlemleriyle ilgili açıklamasında görevinden istifa etmeye hazır olduğunu da bildirdi.
Bakan Göktaş, iddiaların somut delillerle ispatlanması hâlinde görevini bırakacağını ifade etti. İddiaları gündeme getiren kişilere çağrıda bulunarak belgelerin ortaya konulmasını istedi.
Göktaş, ailesinin fonlarla bağlantısının bulunmadığını tekrarlarken iddiaları ortaya atan ve yayan kişiler hakkında gerekli hukuki işlemlerin başlatılacağını açıkladı.
Bakanın açıklamasında hem fon işlemlerinin kime ait olduğu hem de babasıyla ilişkilendirilen kişinin kimliği üzerinde duruldu.
Fon işlemleriyle kişisel servet arasındaki fark
Gündeme gelen 830 milyon liralık tutar, fonlarda gerçekleştirildiği iddia edilen toplam işlem büyüklüğünü ifade ediyor. Bu rakam, tek başına bir kişinin sahip olduğu net serveti veya hesabında bulunan güncel para miktarını göstermiyor.
Bir yatırım hesabındaki toplam işlem hacmi, belirli bir dönemde yapılan alış ve satışların büyüklüğünden oluşabiliyor. Bu nedenle işlem tutarı ile mevcut yatırım değeri farklı olabiliyor.
Mahinur Özdemir Göktaş'ın mal varlığına ilişkin kamuoyuna açıklanmış bir toplam bulunmadığı gibi, 830 milyon liralık işlemin kendisine veya babasına ait olduğu da ortaya konmuş değil. Bakan Göktaş, söz konusu işlemlerle ailesinin herhangi bir bağlantısı bulunmadığını açıkladı.
Mahinur Özdemir Göktaş'ın babası Hasan Özdemir
Hasan Özdemir, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın babasıdır. Adı, 8 Ekim 2026 tarihinde fon işlemleriyle ilgili yöneltilen soruların ardından gündeme geldi.
Ümit Özlale'nin açıklamasında Hasan Özdemir adına PHE ve PRY fonlarında işlem yapılıp yapılmadığı soruldu. Bakan Göktaş ise babasının bu fonlarla bağlantısının bulunmadığını belirtti.
Göktaş, aynı ismi taşıyan farklı bir kişinin işlem kayıtlarının babasıyla ilişkilendirildiğini savundu. İki kişinin kimlik numaralarının son hanelerinin farklı olduğunu açıklayarak iddialara karşı çıktı.
Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı
Mahinur Özdemir Göktaş, 1982 yılında Belçika'nın Schaerbeek kentinde dünyaya geldi. Siyasi kariyerine Belçika'da başlayan Göktaş, Brüksel Parlamentosunda milletvekilliği yaptı.
Daha sonra Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi olarak görev üstlendi. Diplomatik görevlerinin ardından Haziran 2023'te Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına atandı.
Bakanlık görevi kapsamında aile politikaları, sosyal yardımlar, kadınlar, çocuklar, engelliler ve yaşlılara yönelik hizmetlerden sorumlu olan Göktaş, 8 Ekim 2026 tarihinde babası hakkında gündeme getirilen fon işlemi iddialarına yaptığı açıklamayla yeniden kamuoyunun gündemine geldi.





