Belçikalı dünya yıldızı Romelu Lukaku'nun Fenerbahçe'ye transferi, golcü futbolcunun çocukluk yıllarına uzanan Ankara hikayesini yeniden gündeme getirdi.

ANKARA'DAKİ FOTOĞRAFI
Takvim yaprakları 1996 yılını gösterdiğinde, Kongolu forvet Roger Lukaku, Gençlerbirliği'ne imza attı. Ankara temsilcisinde ter döken Roger'ın yanında, antrenman tesislerinde peşinden bir an olsun ayrılmayan 3 yaşında sevimli bir çocuk vardı. Kulüp personelinin sempatik tavırları nedeniyle "Angara Bebesi" lakabını taktığı o küçük çocuk, bugün dünya futbolunun zirvesinde yer alan Romelu Lukaku'dan başkası değildi.
BABASI FENERBAHÇE'YE GOL ATTI
Ümit Karan ile birlikte başkent ekibinin ileri ucunda görev yapan baba Roger, 1996-1997 sezonunda 30 karşılaşmada görev aldı. O sezon dikkat çeken tarihi bir tesadüf daha kayıtlara geçti. Roger Lukaku, kariyerinin son maçında Fenerbahçe'ye karşı sahaya çıkmış ve sarı-lacivertli ekibin filelerini havalandırmayı başarmıştı.
Eylül 2025'te hayatını kaybeden Roger Lukaku'nun bıraktığı bu futbol mirası, tam 30 yıl sonra oğlunun omuzlarında yepyeni bir boyuta taşınıyor.

SULU SÜTLE BÜYÜYEN BİR YILDIZ
Bugün tribünlerin sevgilisi olan dev golcünün çocukluğu, babasının futbolu bırakmasının ardından büyük bir sefalet içinde geçmişti. Geçmişte verdiği bir röportajda, "Annem sütü yetirebilmek için içine su katardı" diyerek anlattığı o zor günlerden, Chelsea, Inter, Roma, Napoli ve şimdi de Fenerbahçe'ye uzanan destansı bir hayatta kalma mücadelesi bu.
Sarı-lacivertli kulübe imzayı attıktan sonra kulüp televizyonuna konuşan Belçikalı yıldız, içindeki fırtınayı şu sözlerle ifade etti:
"Benim için de biraz duygusal bir an. Çünkü uzun yıllar sonra Türkiye'ye geri dönüyorum. Bildiğiniz gibi burada küçük bir çocukken yaşadım ve babamla birlikte profesyonel futbol dünyasını keşfettiğim yer burasıydı. Bu nedenle geri dönmek benim için çok özel ve oldukça duygusal bir an olacak."

İLK RAKİBİ GENÇLERBİRLİĞİ Mİ OLACAK?
Lukaku ailesinin Türkiye ile bağı kardeşi Jordan Lukaku'nun Adanaspor, kuzeni Boli Bolingoli'nin ise Başakşehir forması giymesiyle daha önce de tazelenmişti. Ancak asıl büyük ve nostaljik buluşma şimdi yeşil sahada yaşanacak.





