Yurt genelinde hava sıcaklıkları bölgesel değişiklikler gösterirken, orman yangınları ve kuraklık riski en üst seviyeye tırmandı. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye'nin batısında sıcaklıkların mevsim ortalamalarına döndüğünü belirterek, "Doğu Karadeniz dışında neredeyse 15 gün yağış yok. Kurak bir periyoda giriyoruz." ifadelerini kullandı.

Marmara Bölgesi'nde sıcaklıklar mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde...

GÜNEY BÖLGELERİNE AŞIRI SICAK UYARISI

Sıcak hava dalgasının güney yönlü ilerleyişini sürdürdüğünü aktaran Prof. Dr. Şen, kuzey kesimlerin mevsim normallerinde kalacağını vurguladı. Şen, "Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Güney Ege ve Doğu Anadolu'nun güneybatısı, Arabistan Yarımadası üzerinden gelen sıcak havanın etkisinde olacak." sözleriyle vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Meteoroloji hava durumu raporunu paylaştı! Sıcaklık 7 derece birden artabilir -1

NEM %20'YE DÜŞTÜ YANGIN RİSKİ TAVAN YAPTI

Öğle saatlerinde Akdeniz ve Güney Ege'de neme bağlı kritik tablonun oluştuğuna dikkat çekildi. Nem oranının yüzde 20'ye kadar gerilediğini ve sıcaklığın 40 derecenin üzerine çıktığını kaydeden Şen, "Orman yangını riski artıyor, aman dikkat! İspanya ve Fransa yangın ile başa çıkmaya çalışıyor." uyarısında bulundu.

Hava sıcaklıkları rekor seviyeye ulaşacak! Afrika ve Basra üzerinden giriş yaptı

KUZEY VE KARADENİZ KESİMİNDE YAĞIŞ BEKLENTİSİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayımlanan son hava durumu raporunda ise yurdun büyük bölümünün az bulutlu ve açık geçeceği ifade edildi. Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Düzce, Artvin, Ardahan ile Kırklareli'nin kuzeyi, Bursa’nın doğusu ve Trabzon ile Rize’nin iç kesimlerinde sağanak yağış tahmin ediliyor. Gece saatlerinde ise Batı Karadeniz kıyıları, Samsun'un batısı ve Sinop çevrelerinde yağışların etkisini artıracağı bildirildi. Marmara’nın güneybatısı, kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Akdeniz’in iç kesimlerinde rüzgar hızının saatte 40 ila 60 kilometreye kadar çıkacağı aktarıldı.

Muhabir: Cihat Yunus İzmirli