ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla yine gündemi sarstı.
Özellikle İran ile yaşanan gerilimde medyanın tutumunu eleştiren Trump, Amerikan basın kuruluşlarını "yalan haber medyası" olarak tanımlayarak, bu kuruluşların İran’ın askeri başarısına dair yaptığı haberlere ateş püskürdü.

- "MEDYADAN VATANA İHANET İDDİASI!"
Trump, İran’ın savaş sahasında başarılı olduğunu iddia eden haberleri "saçma" olarak vasıflandırarak, bu durumu açıkça "vatana ihanet" olarak gördüğünü belirtti.
Medyanın Amerikan çıkarlarına zarar verdiğini savunan Trump, konuşmasının devamından şu ifadeleri kullandı:
"Yalan haber medyası, İranlı düşmanın bize karşı askerî açıdan başarılı olduğunu söylediğinde, bu o kadar yanlış bir iddia ki adeta vatana ihanet sayılır. Onlar resmen düşmana yardım ve yataklık ediyorlar."

- "159 GEMİNİN TAMAMINI BATIRDIK" İDDİASI!
Açıklamalarında askeri bir iddiayı da gündeme taşıyan Trump, ABD donanmasının İran’a ait 159 geminin tamamını batırdığını ileri sürdü.
Medyanın bu gerçekleri çarpıtarak İran’a boş yere umut verdiğini savunan Trump, Amerika aleyhine argüman üretenleri "kaybedenler, nankörler ve aptallar" olarak nitelendirdi.

- KÜBA İÇİN "ÇÖKMÜŞ DEVLET" TANIMLAMASI!
Trump’ın hedefinde sadece İran ve basın yoktu; ambargolarla boğuşan Küba da nasibini aldı.
Küba’yı "çökmüş bir devlet" olarak tanımlayan Trump, bu ülkeye müdahale hazırlığının sinyallerini verdi.
Bazı Cumhuriyetçi Kongre üyelerinin "müdahale etme" telkinlerini reddederek, Küba’nın ABD’den yardım istediğini iddia etti.
Daha önce "Özgür Havana" vaadinde bulunan Trump, İran meselesini çözdükten hemen sonra tüm güçleriyle Küba’ya yoğunlaşacaklarını belirtti.





