Kasımpaşa forması giyen Kerem Demirbay, gündeme ilişkin açıklamalarıyla dikkat çekti. Deneyimli futbolcunun özellikle Galatasaray ve kariyeri ile ilgili sözleri büyük merak uyandırdı.
"DIŞARIDAN GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL"
Galatasaray'ın son yıllardaki şampiyonluk serisine değinen 33 yaşındaki futbolcu, bildiklerini açıkça anlatması halinde büyük bir kriz çıkacağına işaret etti. Perde arkasında farklı durumların yaşandığını öne süren Demirbay, "Düşündüklerimi söylesem var ya, her yer çok büyük patlar. Dışarıdan göründüğü gibi değil" ifadelerini kullandı.
Kendisine yöneltilen "Nasıl?" sorusu karşısında ise detay vermekten kaçınan deneyimli oyuncu, "Onu söyleyemem. Herkes yutuyor, inan bana" diyerek kapıyı kapattı.
YABANCI KURALINA İSYAN: "ŞAKA GİBİ, TERBİYESİZLİK"
Süper Lig'de Türk statüsünde değerlendirilmemesine duyduğu öfkeyi saklamayan Demirbay, federasyonun kararına sert tepki gösterdi.
Kendisi gibi Almanya doğumlu olan İlkay Gündoğan'ı örnek gösteren tecrübeli orta saha, "Beni yabancı statüsünde saymaları şaka gibi ya, terbiyesizlik. O Türk olarak geçiyorsa ben neden Türk olarak geçmiyorum?" diyerek rahatsızlığını kaydetti.
"BÜYÜK TAKIMLARI REDDETTİM, PARA HER ŞEY DEĞİL"
Galatasaray'dan ayrıldıktan sonraki transfer sürecini de anlatan tecrübeli isim, ligin dev kulüplerinden teklif aldığını ancak bunları düşünmeden geri çevirdiğini aktardı.
Sarı-kırmızılı tribünlerin zor zamanlarında kendisine sahip çıktığını hatırlatan futbolcu, "Bir noktadan sonra para her şey demek değil. Bana saygı duyan ve beni seven taraftara karşı böyle bir şey yapamazdım" dedi.
OKAN BURUK'A ÖVGÜ: "EN BÜYÜK YETENEĞİ İNSANLIĞI"
Eski teknik direktörü Okan Buruk hakkında saygı dolu sözler sarf eden Demirbay, başarılı çalıştırıcının takımı yönetme becerisine dikkat çekti.
Buruk'un başarısındaki kilit noktanın iletişim gücü olduğunu vurgulayan Demirbay, şu ifadeleri kullandı:
"En büyük yeteneği ise insanlığı ve oyuncularıyla arasındaki bağı çok iyi yönetmesi. Üst üste 4 kez şampiyon oldu. Türkiye'deki futbol dinamiklerini biliyorsunuz. Bence en büyük özelliklerinden biri, oyuncularıyla kurduğu o güçlü bağ."




