Son dönemde milletvekilleri ile il ve ilçe bazında belediye başkanlarını kadrosuna katan AK Parti'de dikkat çeken bir katılım daha gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'den istifa ederek bağımsız devam ettiği siyasi yolculuğunun ardından AK Parti'ye geçti.
AK Parti'nin 27 yıl sonra ilk kez İzmir'i elde ettiği belirtilirken, Tugay'ın parti rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

ERDOĞAN'DAN TUGAY'A: HOŞ GELDİN
Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada Cemil Tugay'ın AK Parti'ye katılımına ilişkin, "Tugay'a AK Parti'ye hoş geldin safalar getirdin diyorum. Kendisine her alanda destek olacağız. İzmir'in gönül belediyeciliğiyle tanışması hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
Erdoğan, AK Parti ailesinin yeni katılımlarla büyümeye devam ettiğini belirterek, farklı gerekçelerle partiye katılanlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"EN GÜVENLİ ADRES OLARAK AK PARTİ'Yİ GÖRÜYORLAR"
"Aziz kardeşlerim, kıymetli milletvekillerimiz, AK Parti ailesi yeni katılımlarla daha da büyümeye, güçlenmeye, saflarını genişletmeye devam ediyor. Rüşvetsiz, selam dahi vermeyen parti derebeylerinin baskısından bıkanlar, gecenin bir yarısında sinkaflı küfürlere maruz kalmak istemeyenler, huzur içinde, uyum içinde şehirlerine hizmet etmeye çalışanlar en güvenli adres olarak AK Parti'yi görüyor. Bizzat kendi tabirleriyle karınları bir türlü doymayan yamyamlar yerine seçmenlerine hizmet etmek isteyenler çareyi yine burada arıyor. AK Parti'ye yönelik giderek artan teveccühün sebebi işte budur. Bunun dışındaki her söz bühtandır, spekülasyondur, iftiradır. Düne kadar beraber yol yürüdükleri insanlara sırf yönetim zafiyetine rıza göstermedikleri için iftira atmak, bununla yetinmeyip edepsizce hakaret etmek saygısızlıktan öte apaçık bir ahlaksızlıktır."
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında, AK Parti'ye yönelen yeni katılımların gerekçelerine ilişkin değerlendirmeler öne çıktı.
"BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZLA KİMSE YARIŞAMAZ"
Erdoğan, belediyecilik anlayışına ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:
"Burada şunu da açık açık söylemek istiyorum. AK Parti, Türkiye'de belediyeciliğin kitabını yazmış bir partidir. Biz bundan 32 sene önce 1994 yılında yerelden yola çıkarak geneli yani 783 bin kilometre karenin tamamını kucaklamış başarılarla dolu belediyecilik tecrübesi üzerine ulusalı ve küreseli bina etmiş bir hareket. AK Parti'nin belediyecilik anlayışıyla hiç kimse yarışamaz. Sorunlara pratik çözümler bulma, hızlı neticeler alma, projeler geliştirme, şehirlerimiz için vizyon ortaya koyma noktasında hiç kimse AK Parti ile aynı kulvarda rekabet edemez. Belediyecilik başkaları için bir rant kapısı, menfaat kapısı olabilir. Ama bizde sadece millete hizmet kapısıdır. Belediyecilik başkaları için şahsi zenginleşme ve eşi dostu zenginleştirme aracı olabilir. Ama bizde sadece millete hizmetkarlık makamıdır.



