Kadıköy'deki kritik Avrupa mesaisi öncesi tribün heyecanını fırsata çevirmek isteyenlerin hesabı bu kez cezaevinde bitti. Taraftarın bilet bulmakta zorlandığı saatlerde devreye giren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekipleri, stat çevresinde kuş uçurtmadı. Chobani Stadyumu'nun çevresinde taraftarın cebine göz diken fırsatçılara yönelik yürütülen yakın takip, tutuklamayla sonuçlandı.

3 bin liralık bilete 8 bin 500 lira istediler!

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu kapsamında 5 Ağustos'ta oynanan ve sarı-lacivertli ekibin galibiyetiyle sonuçlanan Sturm Graz karşılaşması öncesinde gişelerdeki yoğunluk karaborsacıların iştahını kabarttı. Ekiplerin titiz saha çalışmasında, E.Y. ve A.A. isimli şahısların taraftarın maç izleme tutkusunu suistimal ettiği belirlendi.

Resmi satış kanallarında 3 bin 550 lira etikete sahip olan biletler için tam 8 bin 500 lira talep eden şüphelilerin operasyonla yakalandığı aktarıldı.

Telefonlarına el konuldu, cezaevine gönderildiler

Gözaltına alınan E.Y. ile A.A.'nın dijital materyalleri de incelemeye alındı. Bilet trafiğinin ve olası bağlantıların çözülmesi amacıyla şüphelilerin cep telefonlarına el konulduğu bildirildi.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen E.Y. ve A.A., çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

Kaynak: Haber Merkezi