2026-2027 eğitim öğretim yılı, 14 Eylül Pazartesi günü İstanbul’da çalacak ilk ders ziliyle başlıyor.

2 milyon 800 bine yakın evladımız ve 161 bini aşkın kıymetli öğretmenimiz yeni döneme "Bismillah" derken, İstanbul Valiliği öğrenci ve velilerin mağdur olmaması adına kapsamlı adımlar attı.

Hem İstanbul trafiğinin çilesini hafifletmek hem de nesillerimizi her türlü tehlikeden muhafaza etmek amacıyla emniyet, jandarma ve eğitim birimleri tam kadro sahaya iniyor.

İstanbul'da Eğitime İlk Gün Ayarı 8 Bin 500 Temizlik Personeli Ve Binlerce Polis Sahada! (2)

- İLK GÜNE ÖZEL SAAT UYGULAMASI: DERSLER 10.00'DA BAŞLAYACAK!

Pazartesi sabahı yollara çıkacak 19 bin servis aracı ve çocuklarını bizzat okula götürmek isteyen velilerin oluşturacağı yoğunluk göz önüne alınarak kritik bir düzenlemeye gidildi.

Sadece 14 Eylül gününe mahsus olmak üzere, İstanbul il genelindeki tüm resmi ve özel ilkokul, ortaokul ile liselerde eğitim 10.00 ile 15.00 saatleri arasında verilecek.

İstanbul'da Eğitime İlk Gün Ayarı 8 Bin 500 Temizlik Personeli Ve Binlerce Polis Sahada!-1

- OKUL YOLLARI VE BAHÇELERİNDE ÜST DÜZEY GÜVENLİK KALKANI!

Evlatlarımızı zehir tacirlerinden, kötü alışkanlıklardan ve olumsuz çevre şartlarından korumak en büyük öncelik olarak belirlendi.

Bu kapsamda İstanbul genelinde alınan emniyet ve nizam tedbirleri şu şekilde uygulanacak:

  • Dedektörlü Koruma: İstanbul Valiliği tarafından temin edilen dedektörler, tüm okullarda hazır bulundurulacak. Şüpheli ve riskli durumlarda yapılacak incelemelerle okullarımızın huzuru teminat altına alınacak.
  • Binlerce Polis Nöbette: İl Emniyet Müdürlüğü, 719 farklı noktada 2 bin 469 personeliyle okul yollarında güvenliği sağlayacak. 239 okulda özel "Okul Kolluk Görevlisi" ve 470 okulda "Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi" yavrularımıza eşlik edecek.
  • Jandarmadan Zehir Tacirlerine Kıskaç: Okul çevrelerinde alkol, açık sigara ve uyuşturucu satışına kesinlikle müsamaha gösterilmeyecek. Jandarma bölgesindeki 114 tim ve 335 personel, kötü niyetli kişilere karşı şok denetimler yapacak.
  • Mobil Timler ve Yunuslar: 39 ilçede görev yapacak 45 Mobil Okul Timi ve kritik kavşaklarda devriye gezecek 100 motosikletli Yunus ekibi, dışarıdan gelebilecek asayiş sorunlarına anında müdahale edecek.
  • Trafik Denetimleri: 14-25 Eylül tarihleri arasında 890 trafik personeli, okul güzergâhlarında ve öğrenci servislerinde kurallara riayet edilip edilmediğini sıkı bir şekilde denetleyecek.

İstanbul'da Eğitime İlk Gün Ayarı 8 Bin 500 Temizlik Personeli Ve Binlerce Polis Sahada!-2

- TEMİZ VE SAĞLIKLI EĞİTİM İÇİN SEFERBERLİK!

Eğitim yuvalarının evlatlarımıza yakışır bir temizlik ve düzende olması için de düğmeye basıldı. İŞKUR Toplum Yararına Program (TYP) aracılığıyla görevlendirilen 8 bin 500 temizlik personeli pazartesi sabahı itibarıyla mesaiye başlıyor.

Okul bahçelerindeki giriş-çıkış nizamını sağlamak, çocuklarımızın güvenli şekilde sınıflarına ulaşmasına yardımcı olmak üzere polis tarafından özel eğitim verilen 3 bin 13 bahçe görevlisi de sahada olacak.

Ayrıca, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ilk gün 10.00-15.00 saatleri arasında kantinlerde titiz bir hijyen denetimi yürüterek yavrularımızın sağlığını güvence altına alacak.

İstanbul'da Eğitime İlk Gün Ayarı 8 Bin 500 Temizlik Personeli Ve Binlerce Polis Sahada!Q

- RAKAMLARLA İSTANBUL'DAKİ OKUL GÜVENLİĞİ VE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ!

Görevli Birimi

Personel / Ekip Sayısı

Görev Tanımı

Emniyet Müdürlüğü

719 nokta, 1.483 ekip, 2.469 personel

Genel okul çevre güvenliği ve asayiş

Okul Kolluk Görevlileri

229 personel (239 okulda)

Okul içi ve yakın çevre güvenliği

Mobil Okul Timleri

39 ilçede 45 ekip

Ani güvenlik sorunlarına hızlı müdahale

Trafik Ekipleri

890 personel, 262 ekip

Okul yolu, kavşak ve servis denetimleri

Jandarma Komutanlığı

114 tim, 335 personel

Kırsal ve ilçe okul çevresi güvenliği

Bahçe Görevlileri

3 bin 13 personel

Okul bahçelerinde koordinasyon ve nizam

Temizlik Personeli (İŞKUR)

8 bin 500 personel

Okulların günlük hijyen ve temizliği

Kaynak: Haber Merkezi