Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni'nin oğlu ve Uganda Savunma Kuvvetleri Komutanı Muhoozi Kainerugaba, Türkiye'yi ve Uganda'daki Türk vatandaşlarını hedef alan provokatif açıklamalarına bir yenisini ekledi.
Daha önce de Türkiye aleyhtarı nefret söylemleriyle tepki çeken Kainerugaba, bu kez Türklerin ülkeyi derhal terk etmesini talep etti.

- "TÜRKLERİ HEDEF ALACAĞIZ" SKANDALI!
Sosyal medya platformu X hesabı üzerinden cüretkâr paylaşımlarda bulunan Kainerugaba, 18 Eylül tarihinde Türkiye Büyükelçiliği önünde kitlesel bir protesto düzenleyeceklerini duyurdu.
Provokasyonunu ileri taşıyan Uganda ordu komutanı, kendilerine karşı gelen herkesi "Türk ajanı" olmakla suçlayarak tutuklayacaklarını iddia etti.
Kainerugaba haline bakmadan, “Emirlerim çok net ve buna karşı gelen tüm Türk ajanlarını tutuklayacağız” diyerek küstahça bir tehditte bulundu.

- "BAVULLARINI TOPLAYIP ÜLKEMİZDEN ÇIKSINLAR!"
Uganda'daki Türk varlığını hedef tahtasına oturtan Kainerugaba, ülkedeki Türkler ile tüm bağlarını kopardığını öne sürerek, "Bir an önce bavullarını toplayıp ülkemizden çıkmalılar" ifadeleriyle açıkça hedef gösterdi.

- TÜRKİYE'NİN BÖLGESEL GÜCÜNDEN RAHATSIZLAR!
Afrika kıtasında barış ve kalkınma odaklı etkin bir politika yürüten Türkiye, özellikle Somali ile kurduğu stratejik ortaklık ve başarılı askeri-ekonomik ilişkilerle dikkat çekiyor.
Türkiye'nin bu jeopolitik başarıları; başta İsrail olmak üzere bölgedeki sömürgeci odakları ve yerbirlikçi yönetimleri ciddi şekilde rahatsız ediyor.

- İSRAİL HAYRANLIĞI VE SKANDAL TALEPLER!
Daha önce de Türkiye'nin Somali'deki askeri faaliyetlerini engellemeye yeltenen Kainerugaba, Türkiye'den skandal bir şekilde 1 milyar dolar talep etmiş, ardından Türkiye'ye yönelik çirkin ve diplomatik teamüllere aykırı hakaretlerde bulunmuştu.
Siyonist rejim olan İsrail'e olan hayranlığını dini argümanlarla maskelemeye çalışan Kainerugaba, "100 bin Uganda askerini İsrail'de seferber etmeye hazırım. Efendimiz Hz. İsa'nın toprakları olan Kutsal Toprakları korumak için bu adımı atmaya varız" diyerek emperyalist güçlerin ve İsrail'in bölgedeki taşeronluğuna soyunduğunu açıkça ilan etmişti.






