Megakent İstanbul, kurak geçen sonbahar ve kış başlangıcının ardından derin bir "oh" çekti. Kasım ve Aralık aylarında yüzde 20'nin altına kadar gerileyerek kırmızı alarm veren barajlar, son dönemde etkili olan bereketli yağışlarla yeniden hayat bulmaya başladı. İSKİ'nin 6 Şubat itibarıyla paylaştığı son tablo, su stresi yaşayan kentte umutları yeşertti.

Iski Duyurdu Istanbul Da Barajlarin Doluluk Oraninda Son Durum-1

Kritik Eşik Aşıldı

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, barajlardaki toparlanma grafiği dikkat çekiyor. 12 Ocak tarihinde yüzde 22.01 seviyelerine kadar inen ortalama doluluk oranı, yaklaşık bir ay içinde gelen yağışlarla birlikte yüzde 34.2 bandına yükseldi. Bu artış, yaklaşan bahar ayları öncesinde su yönetimi açısından kritik bir kazanım olarak değerlendirildi.

İSKİ doluluk oranlarını paylaştı: Barajlar kritik seviyeyi aştı! İşte 5 Nisan verileri..-4

Elmalı Doldu Taştı, Pabuçdere Alarmda

Barajlar arasındaki doluluk farkı ise dikkat çekici boyutlarda. Anadolu Yakası'nın önemli su kaynaklarından Elmalı Barajı, yüzde 91.79 doluluk oranıyla adeta zirveyi gördü. Buna karşılık Trakya tarafındaki Pabuçdere Barajı yüzde 9.86 ile kuruma noktasına en yakın baraj olarak kayıtlara geçti. Kazandere Barajı da yüzde 10.09 ile kritik seviyede kalmaya devam etti.

İstanbul barajlarında su seviyesi yükseldi: İSKİ doluluk oranlarını açıkladı! (08.03.2025)-1

İşte Baraj Baraj Son Durum

İSKİ'nin 6 Şubat 2026 raporunda İstanbul'a su sağlayan barajlardaki güncel doluluk oranları şöyle:

  • Elmalı: %91.79
  • Istrancalar: %71.27
  • Darlık: %53.08
  • Ömerli: %48.42
  • Alibey: %30.31
  • Büyükçekmece: %24.73
  • Terkos: %22.10
  • Sazlıdere: %21.81
  • Kazandere: %10.09
  • Pabuçdere: %9.86

Meteorolojiden gelen yağışlı hava uyarılarıyla birlikte, barajlardaki su seviyesinin önümüzdeki günlerde yukarı yönlü seyrini sürdürmesi bekleniyor.

İstanbul barajlarında su seviyesi yükseldi: İSKİ doluluk oranlarını açıkladı! (08.03.2025)-3

Kaynak: Haber Merkezi