Kritik enerji nakil hatlarının kalbinde gerilim tavan yaptı. Bölgeden gelen son dakika haberleri, suların bir an olsun durulmadığını gösterirken, Tahran cephesinden peş peşe hamleler gelmeye devam ediyor. Devrim Muhafızları Ordusu tarafından servis edilen resmi açıklamalarda, radar taarruzlarının ve hava savunma sistemlerinin aktif olarak devreye sokulduğu bildirildi.
Hava Savunma Sistemleri Vurdu
Basra Körfezi'nin girişindeki en hassas noktalardan biri olan Hürmüz Boğazı'nda hareketli saatler yaşanıyor. Yapılan yazılı açıklamada, bölgede tespit edilen ABD yapımı MQ-1 tipi bir İHA'nın daha hava savunma unsurları tarafından başarıyla vurulduğu ifade edildi.
Bu düşürülen araçla birlikte, sadece bugün imha edilen aynı tip İHA sayısı üçe yükseldi. Yetkililer, dün ve bu sabah gerçekleştirilen operasyonlarla birlikte son iki günde düşürülen toplam MQ-1 sayısının dörde ulaştığını kaydetti. Küresel piyasaların ve Washington'un yakından izlediği bu gelişmeler karşısında ABD ordusundan henüz resmi bir açıklama gelmedi.
Gözler Washington'dan Gelecek Yanıtta
1990'lı yıllarda ilk olarak gözlem ve ileri keşif amacıyla tasarlanan MQ-1 tipi insansız hava araçları, ilerleyen süreçte modernize edilerek kameralar ve füzelerle donatılmıştı. Bölgedeki askeri hareketliliğin bu denli tırmanması, taraflar arasındaki diplomatik ve askeri iletişimi tamamen kopma noktasına getirdi.





