Galatasaray haberleri... Galatasaray'da Giresunspor yenilgisi sonrası eleştirilerin odağında olan deneyimli teknik adam Fatih Terim ile yollar ayrıldı. G.Saray Başkanı Burak Elmas Terim ile görüştü. 

Edinilen bilgiye göre, Fatih Terim ile Başkan Burak Elmas Nef Stadyumu'nda bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sırasında yönetimden bazı isimlerin Fatih Terim'in gönderilmesi halinde istifa edeceklerini söylemesi krizi oluştururken, 15 dakikalık toplantıdan ayrılık kararı çıktı.

Fatih Terim'in görevinden ayrılmasının ardından Galatasaray resmi internet sitesinden açıklama yayınladı. 

Galatasaray resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"Seçim döneminin hemen ardından, henüz mazbatamızı almadan yaptığım çağrıyla, sözleşmesinin içeriğini dahi sorgulamadan Galatasaraylılık duruşuyla göreve koşan; kulübümüzün geleceği için yönetim olarak inandığımız futbol stratejisinin başarısı adına taşın altına bizimle birlikte elini koyan 7446 sicil numaralı Divan Kurulu üyemiz Sevgili Fatih Terim Hocamızla karşılıklı olarak kararlaştırdığımız üzere, kendisi hali hazırda yürütmekte olduğu Teknik Direktörlük görevine bugün itibarıyla devam etmeyecektir.
Galatasaray için birlikte yürüdüğümüz bu yolda, ülkemize ve kulübümüze sayısız büyük başarılar yaşatan; bu sezon da Avrupa’da hepimizi gururlandıran bir başarıya imza atan Galatasaraylı Fatih Terim’in fikir ve tecrübelerinden her zaman faydalanmaya devam edeceğiz.
Fatih Hocamıza geçmişten bugüne yapmış olduğu büyük hizmetleri için başta yönetimimiz olmak üzere temsil etmekte olduğumuz Galatasaray Spor Kulübü ve camiamız adına teşekkür ederiz.
Burak Elmas
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı"

Tecrübeli teknik adam Galatasaray'daki 4. dönemi 21 Aralık 2017'de attığı "Nerede kalmıştık" tweet'iyle yeniden başlamıştı. Sarı kırmızılı takım o sezon şampiyonluğu elde etmişti. 2018-19 sezonunu da Terim yönetiminde şampiyonlukla tamamlayan Cim Bom, geçen sezon averaj nedeniyle birinciliği Beşiktaş 'a kaptırmıştı.

Muhabir: Haber Merkezi