Küce, ev yemeklerinin yapıldığı bir mekan? İzzet Baba nın eşi ve baldızı, insanların evlerinde yiyebilecekleri lezzette yemekleri burada müşterilere sunuyorlar. Hazırlanan sofrada neler yok ki; Gaziantep Yöresi nden Topalak çorbası, mercimek çorbası, içli köfte, Güneydoğu nun klasik lezzeti Ali Nazik, Salatalar, Mantı, tatlılardan Revani ve Aşure?
NEDİM ODABAŞ-EROL ÇAKIR
Kültürümüzün temel taşı Türk Halk Müziği mizin usta ismi İzzet Altınmeşe ile aylar öncesinde yaptığımız röportaj sırasında, İzzet Baba, "Sizin gibi dostlarımızı ağırlayabileceğimiz bir mekanımız da var artık. Eyüp ilçesine bağlı Kemerburgaz yakınlarında Göktürk Köyü nde Küce adında yöresel ev yemeklerinin yapıldığı bir yer açtık" demişti.
Hani, hayatında ilk defa İstanbul a işi düşen bir Nevşehir li, işini halletmek için gittiği Mecidiyeköy de aradığı yeri bulamayınca kızmış köpürmüş, "Kardaş, Nevşehir e şehir denmez, Mecidiyeköy e de köy denmez" demiş ya? Bizim de Göktürk köyü dediğimize bakmayın? Biz aslında Göktürk Köyü nü 15 sene öncesinden tanıyoruz?
O zamanlarda burası taşıyla, toprağıyla, tarlasıyla, koyunuyla tam bir köy havasındaydı? Şimdi, burası almış yürümüş, koskoca bir şehir olmuş? Her taraf, binalarla dolmuş? Otoban bağlantılı çift şeritli yoluyla, buraya ulaşmak çok kolaylaşmış? İzzet Baba nın eşi ve baldızının işlettiği Küce yi bulmak çok kolay? Hemen Belediye Binasının karşısında şirin bir mekan burası. İzzet Altınmeşe, yüzünden hiçbir zaman eksik olmayan gülümsemesiyle ve tam Anadolu insanının misafirperverliğinde karşılıyor bizi? Sağlıktan, sıhhatten, bu yörenin kısa zamanda gelişmesinden, Büyükşehirlerin ulaştığı büyüklükten, zenginlikten, fakirlikten velhasıl sağdan soldan sohbet ediyoruz? Bu arada, mekanda misafir olarak kabul edilen müşterilere sunulan yemeklerden bir masa hazırlanıyor yanıbaşımızda? İzzet Altınmeşe, mekandaki her yemeğin gurmesi olarak, "Onu da koyun, bunu da koyun" diyerek itinayla sofrayı donatmaya çalışan ev hanesini nezaketle yönlendiriyor.
Küce, ev yemeklerinin yapıldığı bir mekan? İzzet Baba nın eşi ve baldızı, insanların evlerinde yiyebilecekleri lezzette yemekleri burada müşterilere sunuyorlar. Hazırlanan sofrada neler yok ki; Gaziantep Yöresi nden Topalak çorbası, mercimek çorbası, içli köfte, Güneydoğu nun klasik lezzeti Ali Nazik, Salatalar, Mantı, tatlılardan Revani ve Aşure?
Altınmeşe, "Ben kendimi gurme olarak kabul ediyorum. Çünkü, Anadolu nun bir çok yöresinde dolaştığım için nerede ne yapıldığını, hangi yemeğin lezzetinin ne olduğunu iyi bilirim" diyor. Ve ekliyor, "Bizimkiler bu işi amatör bir ruhla, profesyonel bir anlayışla yapıyor. İddia edebilirim ki, birçok restaurantta bu lezzette, bu güzellikte yemek bulamazsınız"? Biz gurme iddiasında filan değiliz? Ama, İzzet Altınmeşe nin değerlendirmelerine aynen katılıyoruz? Bu lezzette, bu kalitede bir yemek, beş yıldızlı restaurantlarda bulmak bile mümkün değil. Hani bir reklam sloganı vardı: "Test ettik, onayladık"diye? Biz de, İzzet Baba nın mekanı test ettik, onayladık? Dostlarınızı, arkadaşlarınızı "ev yemeğiyle" buluşturabileceğiniz bir mekan olarak dostlarımıza tavsiye ettik! Bir insanın kalitesi, yaptığı işle belli olur? İzzet Altınmeşe nin de kalitesiz bir işe kalkışacağını düşünmüyoruz zaten.





