Fırında beşamel soslu makarna fit tarifler arasında bulunur. Özellikle hafif bir öğün arayanlar beşamel soslu fırın makarnanın yanına soğuk içecek ve mevsim salatası yaparak öğünlerini leziz bir hale getirebilirler. Her yemeğin farklı bir tadı ve kıvamı vardır ve beşamel sos doğru kıvamda ayarlandığında hafif bir lezzet sunar.

Fırında Beşamel Soslu Makarna Tarifi Malzemeleri

Fırında beşamel soslu makarna yapmak isteyenlerin kullanması gereken malzemeler oldukça pratiktir. Hemen hazırlanabilen ve pişirebilen fırında beşamel soslu makarna için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

  • 1 paket makarna
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1,5 litre su
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 800 ml süt (4 su bardağı)
  • Kaşar peyniri
  • Tereyağı
  • Tereyağı, tuz ve makarna miktarını kaç kişi olacağınıza göre değiştirebilirsiniz. Bu tarif 5 kişilik yemek için belirlenmiştir.

Fırında Beşamel Soslu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

Fırında beşamel soslu makarna yapmak isteyenlerin izlemesi gereken adımlar vardır. Makarnanın pişirilmesinden beşamel sosun hazırlanmasına kadar birçok aşamadan oluşan bu yemek tarifi oldukça pratiktir.

Makarna hazırlanırken beşamel sos hazırlanabilir ve makarna fırın için hazır hale geldiğinde beşamel sos ise tamamlanmış olur. Fırında beşamel soslu makarnanın yapılışı şu şekildedir:

Makarna yıkanır ve tuzlu suda haşlanır.

  • Beşamel sos için malzemelerin her biri karıştırılır.
  • Makarna çok yumuşamadan önce ocaktan alınır ve süzülür.
  • Süzülen makarna fırın tepsisine ya da borcam içerisine yerleştirilir.
  • Üzerine beşamel sos eklenir.
  • Fırında 200 derecede 20 dakika pişirilir.
  • Ardından üzerine kaşar rendelenir.
  • Rendelenen kaşar eriyene ve kızarana kadar pişirmeye devam edilir.
  • 5 dakika dinlendirildikten sonra servise hazır hale gelir.

Fırında Beşamel Soslu Makarnanın Püf Noktaları

Fırında beşamel soslu makarna yapmak isteyenler için özel püf noktaları sunulur. Bu özel püf noktaları arasında şunlar yer alır:

  • Fırında beşamel soslu makarna sadece soslu ve kaşarlı yapılmayabilir. Fırında beşamel soslu makarna yapmak isteyenler içerisine tavuk ekleyebilir.
  • Protein oranı yüksek olan bir yemek yapmak isteyenler yan yemek ile uğraşmak istemedikleri takdirde içerisine daha fazla peynir, tavuk ve sebze ekleyerek beşamel soslu makarnanın çeşitliliğini arttırabilir.
  • Fırında beşamel soslu tavuk hazırlamak isteyenler makarnayı ocakta çok uzun süre haşlamamalı. Fırında beşamel sosun pişmesi ve kaşarın erimesi için bir zaman dilimi bırakılmalı.
  • Fırının ısısına ve süresine dikkat etmek gerek. Bazı eski tip fırınların önceden açılması yeterliyken yeni nesil fırınlar hemen ısınabilir. Bu sebep ile de pişirme süresi ve fırın derecesi kendi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir.

Fırında Beşamel Soslu Makarnanın Yanına Ne Gider?

Beşamel soslu makarna yapmak isteyenler yemeğin yanına yancı aradıkları takdirde ızgara tavuk göğsü hazırlayabilir. Soslanmış ve kekik dökülmüş tavuk göğsü, fırında beşamel soslu makarnanın yanına yakışacaktır. Bunun yanı sıra nar ekşisi eklenmiş yeşillik salatası ya da deniz ürünleri salatası da beşamel soslu makarnanın yanına yakışır.

Fırında Beşamel Soslu Makarna Kaç Kalori?

Fırında beşamel soslu makarna yapmak isteyenler diyetlerine dikkat ettiği takdirde makarna oranını düşürebilir. Fırında beşamel soslu makarna yapmak isteyenler için belirlenen bir porsiyonun 220 kalori olacaktır. Ancak üzerine eklenen kaşar, yağ ve sos oranı arttığı takdirde yemeğin kalorisi 250 ila 270 kaloriye kadar yükselebilir.

Muhabir: Haber Merkezi