Yemek yaparken sıkılan kişiler için süreci eğlenceli hale getiren airfryer son derece kullanışlı bir mutfak aletidir. Sebze yemeklerinden kızartmalara, etten tavuğa kadar çok sayıda yemeği airfryer yardımıyla yapmak mümkündür. Airfryer’ın en büyük özelliği yemekleri yağsız bir şekilde hazırlamasıdır. Bu sayede hazırlanan yemek pratik olduğu kadar sağlıklı bir yapıya kalır.
Acılı Çıtır Karnabahar
Büyük boy bir karnabaharı küçük parçalara bölün. Bir tencereye tuz ilave edip kaynatın. Karnabahar parçalarını kaynayan suya atın. Sürenin ardından karnabaharı süzün. Sebzeler kaynarken bir kaba mısır unu ve un alın. Ardından üzerinde sıvı yağ, toz kırmızı biber, kişniş, tuz, soya sosu, ketçap, sirke ve ezilmiş sarımsak ilave edip harç hazırlayın. Karnabaharı bu harca iyice bulayın. Airfryer’ın sıcak haznesine ekleyip 15 dakika boyunca pişirin. Acılı çıtır karnabahar parçalarını sıcak servis edin.
Salsa Soslu Çıtır Patates
Orta boylu 10 patatesi soyup ortadan ikiye bölün. Yardım suda yarım saat boyunca bekletin. Ardından suyunu süzüp bir kenara kurumaya alın. Airfryer’ın patates kızartma modunu açıp mutfak aletini ısıtın. Patates parçalarını sıvı yağ ve tuzla harmanladıktan sonra sıcak hazneye koyun. Patatesler pişerken sosu hazırlayın. Bunun için bir doğrayıcıya domates, sarımsak, soğan, kişniş, jalepeno turşusu, misket limon suyu, tuz ve sirke ekleyip çekin. Yoğurda tuz ekleyip çırpın. Patatesleri tabağa alıp sosları üzerine dökün.
Akçaabat Köftesi
Bir kaba 250 gram dana kıyması ekleyip 5 dakika boyunca yoğurun. Ardından yarım saat boyunca buzdolabında dinlendirin. Sürenin ardından köfteyi küçük parçalara ayırıp yassı şekiller verin. Airfryer’ı et modunda çalıştırın. Hazne ısındıktan sonra köfteleri yerleştirin. Birkaç dakika aralıklarla ters düz edin. Köfteler piştikten sonra pide eşliğinde servis edin.
Çıtır Tavuk Dilimleri
Tam tavuk göğsünü 1 santim olacak şekilde dilimleyin. Küçük boyutlu 3 adet kap hazırlayın. Bunların içine sırayla yumurta, galeta unu ve un ekleyin. Ardından tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Tavuk göğsü parçalarını sırasıyla yumurtaya, una, tekrar yumurtaya ve galeta ununa bulayın. Airfryer’ı tavuk moduna alıp 3 dakika boyunca ısınmasını bekleyin. Tavuk parçalarını 8 dakika boyunca pişirin. Sıcak bir şekilde servis edin.
Sebzeli Tavuk Sote
Yarım tavuk göğsünü, kuru soğanı, kabağı, 4 tane cherry domatesi, birer adet çarliston biberi ve kırmızı biberi küp şeklinde doğrayın. Bunları bir kaba alın. Ardından ezilmiş 2 diş sarımsağı, kekiği, karabiberi ve tuzu kaba ilave edin. Son olarak 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek malzemeleri harmanlayın. Airfryer’ı tavuk moduna alıp birkaç dakika boyunca ısınmasını bekleyin. Malzemeleri ekleyerek ara sıra ters düz ederek 12 dakika boyunca pişirin. Sebzeli tavuk soteyi tabağa alıp sıcak servis edin.
Acılı Tavuk Kanatları
Bir bıçak yardımıyla 8 adet tavuk kanadının üzerine çizik atın. Tavuk kanatlarını geniş bir kabın içine alın. Bunların üzerine sıvı yağ, tuz, karabiber ve acı kırmızı biber ekleyin. Kanatları buzdolabına alarak 1 saat boyunca marine etme işlemi uygulayın. Airfryer’ı tavuk modunda çalıştırın. Yaklaşık 3 dakika boyunca ısındıktan sonra birkaç dakika aralıklarla ters düz ederek pişirin. Bu işlem 12 dakika sürecektir. Kanatlar pişerken başka bir kapta acı sosu ve barbekü sosu karıştırın. Sıcak kanatları sosa bulayarak tüketin.
Limonlu Levrek
Orta boy 2 adet levreği eninden ikiye bölün. Derili yüzeyine bıçakla çizgiler atın. Balığı bir güzel tuzlayın. Orta boy 2 limonu alıp toplam 8 halka kesin. Airfryer’ın balık modunu açıp 3 dakika boyunca ısındırın. Levrekleri ve hazneyi yağlayın. Hazneye limon halkalarını yerleştirin. Levrekleri deri tarafı üstte olacak biçimde koyun. Yaklaşık 8 dakika pişen limonlu levreği sıcak tüketin.
Çıtır Hamsi
Temizlenmiş 10 adet hamsiyi tuzlayın. Ardından bir süzgece alıp 10 dakika bekletin. Airfryer’ı balık modunda açın. Birkaç dakika boyunca ısınmasını sağlayın. Hamsileri bir peçete yardımıyla kuruttuktan sonra mısır ununa iyice bulayın. Hazneyi yağlayın. Hamsileri yerleştirip üst kısımlarına yağ sürün. Balıkları 10 dakika boyunca pişirin. Tabağa alıp sıcak bir şekilde tüketin.





