31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’ni kazanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni dönem görevine dün bir basın toplantısıyla başladı. 

Saraçhane’deki konuşmasında İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu isteyip espri yaptı.

SANDALYE KIRIK OLMASIN YETER

“Buradan açık ve net söylüyorum. Ne zaman diler ve arzu ederseniz, İstanbul’un geleceğini sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sizinle konuşmaya hazır Ekrem İmamoğlu var, onu ileteyim.” ifadelerini kullanan İmamoğlu, “Sonra diyorlar; ‘randevu istedin mi?’ İstedim, istiyorum. Tekrar istiyorum, bakalım ne olacak? Sandalye kırık olmasın yeter.” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

2019'da yerel seçimlerin ardından Ankara'da Beştepe'ye çağrılan 30 büyükşehir belediye başkanı toplantısında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sandalyesi kırılmıştı, kırılan sandalye gülüşmelere neden olurken İmamoğlu ile Erdoğan arasındaki esprili konuşma dikkat çekmişti.

Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan salona girerken tüm belediye başkanları daha önceden hazırlanmış üzerlerinde isimlerinin yazılı olduğu sandalyelerden ayağa kalkmıştı. Erdoğan’dan sonra yerlerine oturan başkanlardan Ekrem İmamoğlu’nun oturduğu sandalyenin ayağı kırılmıştı. İmamoğlu yere düşmüştü.

Gülüşmeler arasında Erdoğan girdi devreye “Biz bir şey yapmadık sen sandalyeyi kırdın. Parasını ödemen lazım bakın bu israfa girer" demişti. Gülüşmelerden sonra İmamoğlu yeni getirilen sandalyeye otururken bu sözlere “ikinci kez oturduğumda daha sağlam oturuyorum” diye yanıt vermişti.

Muhabir: Haber Merkezi