Reklamı Kapat

Osman Saffet Arolat hayatını kaybetti

Gazeteci yazar Osman Saffet Arolat tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi, 2013 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve sürekli basın kartı sahibi, Nasıl Bir Ekonomi gazetesi başyazarı Osman Saffet Arolat, 81 yaşında yaşamını yitirdi. Önceki günden bu yana İstanbul’daki Koç Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören Arolat’ın durumu, gece 04.30 dolaylarında ağırlaştı. Osman Saffet Arolat tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.

Vefat haberini Ekonomist Şeref Oğuz duyurdu.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Şeref Oğuz, “Ekonomi Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat'ı kaybettik. Nur içinde yat büyük usta...” ifadelerine yer verdi.

TGC'DE BAŞSAĞLIĞI MESAJI

TGC Yönetim Kurulu’ndan yapılan başsağlığı açıklamasında, “Üyemiz, Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi başyazarı Osman Saffet Arolat’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Uzun yıllardır gazeteci ve yazar olarak görev yapan Osman Saffet Arolat’ın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” denildi.

ÇANAKKALE’DE TOPRAĞA VERİLECEK

Osman Saffet Arolat için yarın saat 11.00’de Gazeteciler Cemiyeti’nde anma töreni düzenlenecek. Cenaze namazı da aynı gün Zincirlikuyu Camii’nde öğle namazının ardından kılınacak. Cenazesi ise perşembe günü öğle namazından sonra Çanakkale Assos Behram Kale Mezarlığı’na defnedilecek.

OSMAN SAFFET AROLAT KİMDİR?

Şair Ali Mümtaz Aralot'un oğlu olan Osman Saffet Arolat, Ankara’da 1942 yılında dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nden mezun oldu. Üniversite yıllarında gençlik hareketlerinin içinde yer aldı. Eylemlere katıldı, broşürler ve afişler hazırladı, sendika gazeteleri çıkardı. Lise yıllarından itibaren başladığı gazetecilik mesleğinin her kademesinde yer alarak sembol isimlerinden oldu. 1962 yılında Ankara’da Öncü gazetesinde gazeteciliğe adım attı. Bir dönem ANT dergisinde yazıişleri müdürlüğü yaptı. Yazıları nedeniyle yargılanarak tutuklandı.

Uzun yıllar haber ajansçılığı, yabancı radyo muhabirliği ve televizyonculuk gibi işler de yaptı. Dünya gazetesinde yayın yönetmenliği görevini üstlendi. Nasıl Bir Ekonomi gazetesinin kuruluşunda yer aldı, başyazarlığını sürdürdü. Anılarını, “Babıâli Anılarım ile Bir Gençlik Liderinin Anıları” kitap dizisinde topladı.

31 Eki 2023 - 10:42 - Aile & Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi