İşte evde, işyerinde Airfryer'da elma dilim patates yapmanın tarifi ve püf noktaları:
Malzemeler:
- Yeteri kadar elma (tercihen türüne göre tatlı veya ekşi olabilir)
- 1-2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Tuz, karabiber (isteğe bağlı olarak baharatlar ekleyebilirsiniz)
Yapılışı:
1. İlk olarak elmanızı güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun. Dilim dilim kesmek için bir elma dilimleyici kullanabilirsiniz. Dilimlerin kalınlığına kişisel tercihinize göre karar verebilirsiniz.
2. Dilimlediğiniz elmaları bir kaseye alın ve üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber (veya istediğiniz baharatları) ekleyin. Elmaları güzelce karıştırarak yağ ve baharatlarla kaplayın. Bu şekilde tüm dilimlerin lezzeti eşit olacaktır.
3. Airfryer sepetinizi hafifçe yağlayın veya pişirme kağıdı kullanarak üzerine elmaları yerleştirin. Elmaları tek bir kat olarak yaymaya özen gösterin, böylece her dilim eşit şekilde pişer.
4. Airfryer'ı 180-200 dereceye (Celsius) ayarlayın ve önceden ısıtın. Daha sonra elmaları sepete yerleştirin ve Airfryer'ın kapağını kapatın.
5. Elmaları yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar pişirin. İlk 5 dakika sonunda elmaları çevirerek her iki tarafın eşit bir şekilde pişmesini sağlayın. Pişme süresi elma dilimlerinin kalınlığına ve Airfryer'ın performansına bağlı olarak değişebilir, bu nedenle ara ara kontrol edin.
6. Elmaların iyice kızarana ve hafifçe çıtır hale gelene kadar pişirmeye devam edin. Pişme süresi tamamen kişisel tercihinize bağlıdır. Dilediğiniz kıvama geldiğinde Airfryer'ı durdurun ve elmaları çıkarın.
Püf noktaları:
- Elmaların taze ve sert olmasına dikkat edin. Çok olgun veya püre kıvamına yakın elmalar, çıtır elma dilim patates yapmak için uygun olmayabilir.
- Elmaları dilimlerken kalınlığını tutarlı yapmaya özen gösterin. Böylece aynı zamanda eşit bir şekilde pişerler.
Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(3)? - Saçma sapan bir tarif olmuş ben ondan daha iyi tarif verirdim . Elma dilim patates derken elma kızartmaya geçmişsiniz kafa gitmiş .
Zeynep - Malzemelerde birde parantez içinde (ekşi veya tatlı olabilir) denmiş ya ! Başlıklar doğru ancak ; tarifi lütfen tekrar kontrol edin ...
Türk - Elma değil patates tarifi veriyorsunuz
Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.