Ankara'da siyasi kulislere bomba gibi bir istifa haberi düşmüştü. Söz konusu İddialara göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, görevden "affını" istedi.

Beştepe'de düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun görevden "affını" istediği öne sürülürken Erdoğan'ın bu talebe ne cevap verdiği bilinmediği ortaya koyuldu.

Kulislerden edinilen bilgilere göre Erdoğan'ın Soylu'nun affını kabul ettiğini belirtirken, bazı çevreler bu talebi şimdilik cebinde beklettiği ifade edildi.

YARKADAŞ SOYLU'NUN YAKIN ÇEVRESİNE İDDİAYI SORDU

Bu arada yapılan haber üzerine gazeteci Barış Yarkadaş Bakan Soylu'nun istifa ettiği iddiasına ilişkin bir paylaşımda bulundu. Yarkadaş kendi Twitter hesabından yaptığı paylaşımında  "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ekibi, medyada yer alan “Soylu istifa etti” haberlerini yalanlıyor. Bakanın görevinin başında olduğu ifade ediliyor" diye yazdı.

"GETİRİLECEĞİ AN MESELESİ DİYOR"

Geçtiğimiz günlerde Milli Gazete muhabiri Bünyamin Güler, TV5 ekranlarında konuk olduğu programda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yerine AK Parti'de yeni bir ismin İçişleri Bakanlığı’na getirileceğini öne sürmüştü..

Bünyamin Güler programda şu ifadeleri kullandı:

“ Faruk Çelik çağrılıp görüşülmüş. Faruk Çelik de bütün ekibine haber vererek İçişleri Bakanlığı’na hazırlanıyor. Yakın ekibi bugün yarın Faruk Çelik’in İçişleri Bakanlığı görevine getirileceği an meselesi diyor.”

Muhabir: Haber Merkezi