Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Realty World Türkiye Akademiínin birlikte düzenleyecekleri eğitim programlarıyla emlak sektöründe çalışmak üzere bin gence iş fırsatı yaratılacak. İŞKUR Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli verilecek eğitim programının yüzde 50 istihdam garantili olduğunu söyledi.
İŞKUR ve Realty World, Türkiye‘deki işsizlik problemine çözüm getirebilmek adına bir işbirliği protokolü imzaladı. 2007 yılından beri Garanti Koza bünyesinde faaliyet gösteren Realty World, Türkiye genelindeki ofislerindeki danışman ihtiyacını da karşılamak adına İŞKUR ile mesleki eğitim programları düzenleyecek. Eğitim alan katılımcılar, Realty World ofislerinde istihdam edilecek. Realty World, İŞKUR ile imzaladığı protokol ile emlak sektöründe bir ilke imza attı. Protokol dahilinde, Realty World, İŞKURíun bir ön elemeyle belirlediği kayıtlı işsizleri, eğitim programından geçirdikten sonra kendi bünyesinde istihdam edecek.
İŞKUR Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, iki kurum arasında verilecek olan kursların yüzde 50 istihdam garantili olduğunu ifade ederek, "İşsizlik sorunu günümüz dünyasının en önemli sorunları arasında. Bu sorunla mücadele etmenin en etkili yollarından birisi de işgücüne nitelik kazandırmaktan geçiyor. Türkiye İş Kurumunun temel fonksiyonlarından birisi de işverenlerin eleman ihtiyaçlarının nitelikli işgücü ile karşılanmasına yardımcı olmaktır. İşverenlerin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için her türlü destegi veriyoruz" diye konuştu.




