Rize'de, şiddetli yağışların sonrasında gündeme gelen 7 katlı bina için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yıkım kararı alındı. Rize’nin Muradiye beldesinde yaklaşık 2 ay önce şiddetli yağışın sonrasında Mustafa Yazıcı'ya ait 7 katlı bina, basında yer almasının ardından tartışma konusu olmuştu.
Yazıcı, yaşanan sel felaketinin ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ile binanın durumu hakkında görüştüklerini ifade ederek "Karşılıklı anlaşarak yıkım kararı verildi. Devletimiz bizi mağdur etmeyecek. Bu konuda bize yardımcı olanlara teşekkür ediyoruz.
Gelecek hafta kesin protokollerinin imzalanmasının ardından gerekli işlemler başlatılacak" ifadelerini kullandı.
Öte yandan, İl Özel İdaresi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin, bölgedeki kaçak ve uygunsuz yapıların tespiti için çalışmalarını devam ettiği de kaydedildi.