Meteoroloji Genel Müdürlüğü, daha önce kar yağışı uyarısında uyarmıştı.
Dün itibarıyla hava sıcaklığının sert düştüğü illerde kar yağışı başladı. Vatandaşlar güne kar yağışı ile başlarken, mahalleler de beyaz örtü ile kaplandı.
İşte kar yağışının etkili olduğu iller...
Muş'ta 14 köy yolu ulaşıma kapandı
Muş'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 14 köyün yolu kapandı.
Kentin yüksek kesimlerinde gece etkisini gösteren kar ve tipi ulaşımda aksamalara neden oldu.
Karla mücadele ekipleri, kapalı yolların açılması için çalışma başlattı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kentte gece kar yağışının etkili olduğunu söyledi.
Kar nedeniyle 14 köy yolunun kapandığını belirten
Yentür, "Ekiplerimiz kapanan yollarda çalışma başlattı. Vatandaşların mağdur olmaması için yolları en kısa sürede açacağız." dedi.
Çelikhan'da mevsimin ilk karı yağdı
Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde mevsimin ilk karı yağdı.
İlçede dün başlayan yağmur yerini kar yağışına bıraktı.
Kar yağışıyla birlikte ilçe merkezi beyaza büründü.
Vatandaşlar cep telefonlarıyla beyaz örtüyü fotoğrafladı.
Tokat'ta yüksek kesimlerde kar etkili oluyor
Tokat'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor.
Kent genelinde yüksek kesimlerde dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı devam ediyor.
Tokat-Sivas kara yolu üzerindeki 1650 rakımlı Çamlıbel Geçidi ile Artova ilçesi, kar yağışı sonrası beyaza büründü.
Kar yağışının ardından kar kalınlığı yer yer 5 santimetreye ulaştı.
Kayseri'de kar yağışı etkili oldu
Kayseri'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı görüldü.
Kentte gece saatlerinde hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle yüksek kesimlerde kar yağışı başladı.
Talas ve Melikgazi ilçelerinin yüksek kesimleri, kar yağışının ardından beyaz bir örtüyle kaplandı.
Belediye ekipleri, Erciyes'e çıkan yolların trafiğe kapanmaması için aralıklarla çalışma yürütüyor.
Kapadokya'da mevsimin ilk karı yağdı
Türkiye'nin tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle bezeli turizm bölgesi Kapadokya'da, mevsimin ilk karı peribacalarıyla kaplı vadilerde masalsı manzara oluşturdu.
Nevşehir ve çevresinde sabaha karşı başlayan kar yağışıyla bölge kısa sürede beyaz örtüyle kaplandı.
Bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, karla kaplanan peribacaları ve doğal kaya oluşumları arasında gezinti yapıp fotoğraf çekti.
Sonbahar dolayısıyla sararan ağaç yaprakları ile kar beyazlığının bütünleşmesi de görüntülere yansıdı.
Turist rehberi Sefa Yüksel, AA muhabirine, bir gün önce sonbahar manzarasının hakim olduğu Kapadokya'da, kış mevsiminin güzelliklerine de şahitlik ettiklerini belirtti.
Eşlik ettiği turist kafilesi için kar yağışının sürpriz olduğunu dile getiren Yüksel, "Kapadokya, yaz aylarında kendine has güzelliğe sahip oluyor. Karın altında da peribacaları muazzam bir görüntü oluşturuyor. Bugün doğa üstü bir manzara ortaya çıktı. Herkesi Kapadokya'ya davet ediyoruz." dedi.
Bölgede gezinti yapan Kosovalı turist Erian Ally de otelden çıktıklarında beyaz örtüyle karşılaşmalarının heyecan verici olduğunu ifade ederek, "Kapadokya'yı ilk kez ziyaret ediyorum. Biraz soğuk ama karşımızda ilginç bir manzara var. Farklı mevsimlerde de burayı deneyimlemek isterim." diye konuştu.
Olumsuz hava koşulları nedeniyle sıcak hava balon turlarının iki gündür gerçekleştirilemediği bölgede, meteoroloji verilerine göre kar yağışının akşam saatlerine kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor.
Bolu'nun doğal güzellikleri ile ünlü Abant Gölü Milli Parkı'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı gerçekleşti.
Hakkari'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Kar yağışıyla Durankaya beldesi ve yüksek kesimlerdeki bazı köyler beyaza büründü.
Meralarda koyunlarını otlatan besiciler, karın aniden bastırmasıyla zor anlar yaşadı, hayvanlarını yerleşim yerlerinin yakınına indirdi.
Erzurum'un yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu.
Erzurum'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı.
Palandöken Dağı'nın zirvesi beyaza bürünürken, kar yağışı yüksek kesimlerde aralıklarla devam ediyor.
Kars'ta yüksek kesimlere kar yağdı
Kars'ın Arpaçay ilçesinde de yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı besicilere zor anlar yaşattı.
Köyler beyaz örtüyle kaplanırken, kar yağışı bölgede etkisini sürdürüyor.