Van’ın Gevaş ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve Van Gölü’nün mavi suları, Artos Dağı’nın henüz erimemiş karları ve badem ağaçlarının rengarenk çiçekleriyle bütünleşerek güzel görüntüler oluşturuyor. Tekne ile yaklaşık 20-25 dakikalık bir yolculuğun ardından ulaşılan ada, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle başlatılan ziyaretçi kısıtlaması nedeniyle adeta sessizliğe bürünerek bu yıl en sakin dönemlerinden birini yaşıyor. Açan badem çiçekleri ile adaya sesiz bir görsel şölen sunuyor. Van Sinema ve Fotoğraf Derneği (VASİF) üyeleri, özel izinle adaya giderek gerçekleştirdikleri bahar çekimleri ile Van Gölü’nün mavisi ile Artos Dağı’nın zirvesindeki kar ve badem ağaçlarının beyaz ve pembe açan çiçeklerini aynı karede bütünleştirdiler.
Koronavirüsün vurduğu Akdamar Adası badem çiçeklerinden görsel şölen
Van’da her yıl yerli yabancı binlerce turistin gezdiği ve bu sene yeni tip korona virüs (Covid-19) nedeniyle ziyaretçisiz kalan Akdamar Adası, açan badem çiçekleri ile sesiz bir görsel şölen sunuyor.
Muhabir: Haber Merkezi
Trend Haberler
Gazzelilere ‘hicret’ önerisi yapan yazar! Yeni bir çalışma ile gündeme geldi... 'Hicret' yazısı gazeteden çıkarıldı mı?
Bahçeli'nin işaret ettiği ünlü isimler! MHP lideri açıklama yaptı sonra ne oldu? Farklı görüşte olan isimlere bahçeli ilgisi
Başvurular nasıl yapılacak? Sonuçlar ne zaman açıklanacak? 500 bin sosyal konut projesine başvurular başladı
Başvurmayan kaçıracak: Devlet bankası bu kişilere 500 bin lira faizsiz kredi verecek
Kapitalistlerden komünizmin arzına çıkarma! Hangi ünlü heyet Çin'i ziyaret edecek...Kritik ziyarette 'yapay zeka' ayrıntısı