Nohut, besin değerlerinden ötürü uzmanların da sık sık gündemine girer. Düzenli nohut tüketiminin başta bağışıklık sistemi olmak üzere vücudun pek çok alanında destekleyici göreve sahip olduğunu belirten uzmanlar, küçük- büyük fark etmeksizin herkesin nohut tüketmesi gerektiğini ifade eder.

Güçlü içeriği ile vücudu destekleyen nohut, sıklık ile tencere yemeği olarak tüketilir. Bu kapsamda nohut ile yapılabilecek farklı lezzetlerin arayışı içerisinde olanlara son derece pratik bir tarif hazırladık. İşte damak çatlatan lezzeti ile nohut tava tarifi…

NOHUT TAVA İÇİN GEREKEN MALZEMELER


Aşağıda paylaşacağımız malzeme listesini kullanarak 4 kişilik nohut tava hazırlayabilirsiniz.


Nohut tava tarifi için gereken malzemeler şu şekilde:


·         2 su bardağı nohut, 1 tane yeşil biber, 1 tane mor soğan, 1 tane kapya biber, 2 tane domates, 1 tutam karabiber, 1 yemek kaşığı salça, 1 tutam sumak, 4 yemek kaşığı zeytinyağı.

NOHUT TAVA NASIL YAPILIR?


Nohut tava, yapımı son derece basit olan yemekler arasındadır. Yalnızca 25 dakikanızı ayırarak 4 kişilik nohut tava hazırlayabilirsiniz.


Nohut tava yapımında izlemeniz gereken adımlar sırası ile şu şekilde:


·         Nohut haşlanır.


·         Sebzeler küp küp olacak şekilde doğranır.


·         Tüm malzemeler fırın tepsisine aktarılır.


·         Salça, yağ ve baharatlar da eklendikten sonra yemek bir güzel karıştırılır.


·         180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 25 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun!

NOHUT TAVA KALORİSİ VE BESİN DEĞERLERİ


Nohut tavanın bir porsiyonu için hesaplanmış olan kalori değeri 245’tir. Bir porsiyon nohut tavanın besin değerleri ise; 10 g yağ, 30 g karbonhidrat, 8 g protein şeklindedir.


Nohut tava başlıca bir ana yemek olarak servis edilebileceği gibi ara sıcak olarak da tüketilebilir. Nohut tavadan önce arpa şehriyeli yoğurt çorbası servis edilebilir. Ayrıca cacık da bu yemeğe yakışan yan ürünler arasındadır.