Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Özel Kalem Müdürü Fatih Kılıç, Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündeme gelen yatırım fonu tartışmasının ardından dikkatleri üzerine çekti. Muhalefet milletvekillerinin Pusula fonuna ilişkin soruları üzerine Cevdet Yılmaz, özel kalem müdürünün arkadaşlarıyla birlikte 7 milyon liralık yatırım yaptığını ve zarar yaşadığını açıkladı. Meclis'teki açıklamalar, Kılıç'ın kamu görevleri ve yatırım fonuyla bağlantısına yönelik ilgiyi artırdı. Fatih Kılıç'ın kim olduğu, ne iş yaptığı, eşinin kim olduğu ve Pusula fonundaki 7 milyon liralık yatırımın ayrıntıları öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.

Fatih Kılıç, Cevdet Yılmaz'ın Özel Kalem Müdürü

Fatih Kılıç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan bürokrattır. Bazı kayıtlarda adı Fatih Kılınç şeklinde de geçen Kılıç, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı makamının idari çalışmalarında görev alıyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki görevi kapsamında Cevdet Yılmaz'ın resmî programlarının koordinasyonu, makam yazışmaları ve kurumlar arasındaki bürokratik iletişim süreçlerinde sorumluluk üstleniyor.

Kamu yönetimi alanında görev yapan Kılıç, Cumhurbaşkanlığındaki görevinden önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında çalıştı.

Fatih Kılıç'ın bürokratik kariyeri

Fatih Kılıç, kamu bürokrasisindeki meslek yaşamında farklı idari görevler üstlendi. Cumhurbaşkanlığına geçmeden önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde şube müdürü olarak görev yaptı.

Bakanlıktaki çalışmalarının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcılığı makamında Özel Kalem Müdürü olarak görev almaya başladı. Bu görev kapsamında makamın günlük çalışma programı ve resmî koordinasyon süreçlerinde yer aldı.

Kılıç'ın adı, Ekim 2026'da TBMM'de yapılan görüşmeler sırasında Pusula fonuna ilişkin iddialarla gündeme geldi.

Fatih Kılıç'ın Pusula fonu ve 7 milyon TL olayı

Pusula fonu tartışması, Ekim 2026'da TBMM Genel Kurulunda gündeme geldi. Muhalefet milletvekillerinin sermaye piyasalarındaki yatırım fonlarına ilişkin eleştirileri sırasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Özel Kalem Müdürü Fatih Kılıç'ın adı da dile getirildi.

Özellikle Ümit Özlale'nin gündeme taşıdığı iddialarda, Kılıç'ın söz konusu yatırım fonuna para yatırıp yatırmadığı sorgulandı. Tartışmanın merkezinde, üst düzey bir kamu görevlisinin arkadaşlarıyla birlikte gerçekleştirdiği belirtilen yatırım yer aldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Meclis'teki konuşmasında konuya doğrudan yanıt verdi. Yılmaz, Fatih Kılıç'ın kendisine gelerek arkadaşlarıyla birlikte fona yatırım yaptığını ve önemli miktarda maddi kayıp yaşadığını anlattığını söyledi.

Cevdet Yılmaz 7 milyon liralık yatırımı anlattı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM'deki açıklamasında Fatih Kılıç'ın kendisine aktardığı görüşmeyi paylaştı.

Yılmaz'ın anlatımına göre Kılıç, yatırım fonundaki gelişmelerin ardından kendisine gelerek şu ifadeleri kullandı:

"Bazı arkadaşlarımla aramızda 7 milyon lira topladık ve bu fona yatırdık. Şu anda da büyük bir kayıp yaşıyoruz."

Bu açıklamayla birlikte 7 milyon liranın Fatih Kılıç ve arkadaşları tarafından ortaklaşa toplandığı belirtilen yatırım tutarı olduğu gündeme geldi. Cevdet Yılmaz'ın aktardığı sözlerde fonda büyük kayıp yaşandığı ifade edildi.

Yılmaz, Kılıç'ın yatırım fonundaki diğer yatırımcılardan biri olduğunu belirterek yasal fonlara yatırım yapmanın suç oluşturmadığını söyledi. Herhangi bir usulsüzlük söz konusu olması durumunda bunun hesabını soracağını da dile getirdi.

Ümit Özlale'nin Meclis'teki eleştirileri

Pusula fonuna ilişkin tartışmada muhalefet milletvekillerinin açıklamaları da öne çıktı. Ümit Özlale'nin gündeme taşıdığı sorular, Fatih Kılıç'ın yatırım fonuyla bağlantısına yönelik tartışmayı Meclis gündemine taşıdı.

Muhalefetin eleştirileri, üst düzey kamu görevlilerinin yatırım işlemleri, mal beyanı yükümlülükleri ve bürokratik etik ilkeleri üzerinde yoğunlaştı.

Özellikle arkadaşlardan para toplanarak ortak yatırım yapılması konusu, Meclis'teki değerlendirmelerde ele alınan başlıklardan biri oldu. Cevdet Yılmaz ise açıklamasında Kılıç'ın fondaki yatırımcılar arasında bulunduğunu ve yaşanan maddi kaybı kendisine anlattığını belirtti.

Fatih Kılıç'ın eşi Sena Ataş

Fatih Kılıç, Haziran 2025'te Sena Ataş ile evlendi. Çiftin nikâh töreni Ankara'da gerçekleştirildi.

Nikâha Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da katıldı. Törende çeşitli üst düzey devlet yetkilileri de yer aldı.

Sena Ataş ile evliliğinin ardından kamu görevini sürdüren Fatih Kılıç, Ekim 2026'da Pusula fonu tartışmasıyla yeniden gündeme geldi.

Fatih Kılıç'ın yaşı ve memleketi

Fatih Kılıç'ın kamuoyuna yansıyan mesleki geçmişinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığındaki görevi ile Cumhurbaşkanı Yardımcılığı Özel Kalem Müdürlüğü öne çıkıyor.

Paylaşılan biyografik bilgilerde doğum tarihi, kesin yaşı ve memleketine ilişkin ayrıntılar bulunmuyor. Kılıç'ın kamuoyunda bilinen kişisel yaşamına ilişkin bilgiler arasında ise Haziran 2025'te Sena Ataş ile yaptığı evlilik yer alıyor.

Muhabir: Haber Servisi