Fatih Altaylı, bir iş insanına borsa üzerinden 300 milyon lira toplanmasını öngören teklif götürüldüğünü yazdı. Teklifi yapan kişinin Türkiye Futbol Federasyonunda (TFF) görev almış bir hukukçu olduğunu belirtti. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık'ın Abdullah Adır'ı gündeme getirmesi üzerine ise Altaylı, söz konusu ismin Adır olmadığını açıkladı.
ALTAYLI'DAN ABDULLAH ADIR AÇIKLAMASI
Ahmet Şık'ın paylaşımına sosyal medya hesabından karşılık veren Altaylı, yazısındaki hukukçunun kimliği konusunda açıklama yaptı.
Altaylı, şu ifadeleri kullandı:
"Ahmet Şık’ın bugünkü yazımdan yola çıkarak verdiği ismin konu ile alakası bile yok. Kendisini tanımıyorum ve adını da ilk defa duyuyorum. Konunun adı geçen Abdullah Adır ile ilgisi yok. Şık keşke kafasından isim uydurmadan önce beni arasaydı. Yazımda geçen kişi TFF Yönetim Kurulu’nda yer alıyordu."
Altaylı, böylece bahsettiği kişinin TFF Yönetim Kurulunda görev yaptığını belirterek Şık'ın işaret ettiği ismi reddetti.
AHMET ŞIK, AKIN GÜRLEK'İN AVUKATINI İŞARET ETTİ
TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Altaylı'nın yazısını sosyal medya hesabında paylaşarak Adalet Bakanı Akın Gürlek'e seslendi.
Şık, TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) üyesi Abdullah Adır'ın adını gündeme getirdi.
Paylaşımında şu sözlere yer verdi:
"Kimdir bu 'hukukçu' TFF üyesi diye merak ediyor musunuz acaba? TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu üyesi olan avukatınız Abdullah Adır’a da sorabilirsiniz, belki bir şeyler duymuştur"
Altaylı'nın açıklamasının ardından iki gazetecinin sözünü ettiği isimlerin aynı kişi olmadığı belirtildi.
300 MİLYON LİRALIK BORSA İDDİASININ AYRINTILARI
Tartışmanın başlangıcında Altaylı'nın köşe yazısında anlattığı bir iş görüşmesi bulunuyor.
Altaylı, tanıdığı bir iş insanına halka açık bir şirketin satın alınarak mevcut şirketiyle birleştirilmesinin teklif edildiğini öne sürdü.
İddiaya konu planda, Tera Yatırım üzerinden yapılacak işlemlerle 300 milyon lira toplanması hedefleniyordu.
Altaylı, işlemler için hazırlanması gereken rapora 3 milyon lira istendiğini, iş insanının bu parayı ödememesi üzerine görüşmelerin sonuçsuz kaldığını yazdı.
Söz konusu borsa işleminin gerçekleştirildiğine ilişkin bir bilgi paylaşılmadı. Altaylı, teklifin arkasındaki hukukçunun adını da açıklamadı.



