Türk futbolunda özellikle VAR görevleriyle tanınan Erkan Engin, son gelişmelerin ardından yeniden futbol kamuoyunun dikkatini çekti. 21 Nisan 1983 tarihinde İstanbul'un Üsküdar ilçesinde doğan Engin, 2026 itibarıyla 43 yaşında. Hakemlik kayıtlarında Sakarya bölgesine bağlı olan Engin, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Video Yardımcı Hakem klasmanında görevlendiriliyor. Engin'in hangi takımı tuttuğu konusunda ise doğrulanmış bir kulüp aidiyeti açıklanmış değil.

Erkan Engin 1983 yılında Üsküdar'da doğdu

Erkan Engin, 21 Nisan 1983 tarihinde İstanbul'un Üsküdar ilçesinde dünyaya geldi. Futbol hakemliğine Sakarya bölgesinde başlayan Engin, profesyonel liglerde uzun yıllara yayılan bir kariyer oluşturdu. İlk dönemlerinde sahada hakem olarak görev yapan Engin, VAR sisteminin Türk futbolunda kullanılmaya başlanmasının ardından Video Yardımcı Hakem görevleriyle daha fazla öne çıktı. TFF'nin güncel hakem bilgi kartında Engin'in bölgesi Sakarya, klasmanı Video Yardımcı Hakem ve lisans numarası 20735 olarak gösteriliyor.

Erkan Engin kaç yaşında?

21 Nisan 1983 doğumlu Erkan Engin, 2 Ekim 2026 itibarıyla 43 yaşında. Profesyonel liglerdeki hakemlik kariyeri 2010'lu yılların başına kadar uzanan Engin, zaman içerisinde Süper Lig ve 1. Lig başta olmak üzere farklı organizasyonlarda görev aldı. TFF'nin hakem bilgi sisteminde Engin adına yüzlerce karşılaşma kaydı bulunuyor. Bu kayıtlar yalnızca orta hakem olarak yönettiği maçları değil, dördüncü hakem, VAR ve AVAR gibi farklı görevlerini de kapsıyor.

Erkan Engin nereli?

Erkan Engin'in doğum yeri İstanbul'un Üsküdar ilçesi. Buna karşılık hakemlik açısından bağlı bulunduğu bölge Sakarya. Bu iki bilginin birbirinden ayrılması gerekiyor; TFF'deki “Sakarya” kaydı Engin'in doğum yerini değil, hakemlik bölgesini ifade ediyor. Kariyerinin önemli bölümünde Sakarya bölgesi hakemi olarak listelerde yer alan Engin, daha sonraki yıllarda VAR kadrosuna dahil edildi.

Erkan Engin hangi takımlı?

Erkan Engin'in Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor veya başka bir kulübü tuttuğunu doğrulayan resmi bir kayıt bulunmuyor. TFF'nin hakem profilinde Engin'in lisans bilgileri, bölgesi, klasmanı ve görev yaptığı karşılaşmalar yer alıyor ancak taraftarı olduğu takıma ilişkin bir kayıt tutulmuyor. Bu nedenle sosyal medyada Engin'i belirli bir kulüple ilişkilendiren paylaşımları kesin bilgi şeklinde değerlendirmek mümkün değil.

Engin'in VAR olarak dört büyük kulübün de karşılaşmalarında görev yapmış olması, özellikle kritik maçların ardından “Erkan Engin hangi takımlı?” aramasının öne çıkmasına neden oluyor. Ancak bir hakemin belirli bir takımın maçında verdiği veya VAR incelemesinde dahil olduğu kararlar, tek başına o hakemin tuttuğu takımı ortaya koyan bir veri niteliği taşımıyor.

Erkan Engin VAR hakemi mi?

Erkan Engin, 2026-2027 sezonunda TFF tarafından Video Yardımcı Hakem (VAR) klasmanında görevlendiriliyor. Merkez Hakem Kurulunun yeni sezon için açıkladığı VAR listesinde Özer Özden, Efe Tanrıverdi, Sarper Barış Saka, Özgür Yankaya, Volkan Bayarslan ve Erkan Engin'in de aralarında bulunduğu isimler yer aldı. Engin'in görevleri yalnızca Süper Lig ile sınırlı kalmadı; 1. Lig karşılaşmalarında ve Türkiye Kupası'nda da VAR veya AVAR olarak görev yaptı.

Engin'in kariyerinde uluslararası organizasyonlardaki VAR ve AVAR görevleri de bulunuyor. 2026 yılında UEFA organizasyonlarında Türk hakem ekipleriyle birlikte görevlendirilen Engin, Şampiyonlar Ligi eleme karşılaşmalarında da AVAR olarak görev aldı. Böylece kariyerini sahadaki hakemlikten ağırlıklı olarak video yardımcı hakemlik alanına taşıdı.

2026 sezonunda hangi maçlarda görev yaptı?

TFF'nin güncel kayıtlarında Erkan Engin'in 2026 yılında çok sayıda önemli karşılaşmada VAR olarak görev aldığı görülüyor. 4 Nisan'daki Trabzonspor-Galatasaray karşılaşmasında VAR koltuğunda bulunan Engin, 21 Nisan'daki Konyaspor-Fenerbahçe Türkiye Kupası maçında da aynı görevi üstlendi. 9 Mayıs'taki Beşiktaş-Trabzonspor Süper Lig karşılaşması da Engin'in VAR olarak görev yaptığı mücadelelerden biri oldu.

2026-2027 sezonunun başlamasıyla Engin'in VAR görevleri devam etti. TFF kayıtlarına göre 13 Eylül 2026'daki Gençlerbirliği-Kasımpaşa maçında VAR, 20 Eylül'deki Göztepe-Çaykur Rizespor karşılaşmasında yine VAR olarak görev yaptı. 12 Eylül'deki Vanspor-Ankara Keçiörengücü ve 7 Eylül'deki Mardin 1969 Spor-Bodrum FK karşılaşmalarında ise AVAR olarak görevlendirildi.

TFF kayıtlarında 600'den fazla görev bulunuyor

Erkan Engin'in TFF hakem bilgi kartında 600'ün üzerinde karşılaşma kaydı bulunuyor. Güncel sistemde toplam kayıt sayısı 600'ü aşarken bu rakamın tamamı Engin'in orta hakem olarak yönettiği maçlardan oluşmuyor. Hakemlik kariyeri boyunca farklı pozisyonlarda görev aldığı için VAR, AVAR ve diğer hakemlik görevleri de toplam kayıt içerisinde yer alıyor.

Engin'in son yıllardaki kariyerinde VAR görevinin ağırlığı belirgin biçimde arttı. Süper Lig'in şampiyonluk yarışını veya üst sıraları ilgilendiren karşılaşmalarının yanı sıra Türkiye Kupası ve 1. Lig'de de görev alması, isminin kritik maçların ardından sık sık gündeme gelmesine neden oldu.

Erkan Engin'in mesleği ne?

Erkan Engin'in hakemlik dışındaki çalışma hayatına ilişkin biyografi kaynaklarında ticaret ve lojistik sektörlerinde faaliyet gösterdiği bilgisi yer alıyor. Futbol kamuoyu açısından tanınırlığını sağlayan alan ise hakemlik kariyeri oldu. Profesyonel liglerde başlayan görevlerinin ardından VAR sisteminde uzmanlaşan Engin, günümüzde TFF'nin Video Yardımcı Hakem kadrosundaki isimlerden biri olarak görev yapıyor.

Muhabir: Haber Servisi