Son dönemde Diyarbakır’da iş insanlarına yönelik tehdit, haraç girişimleri, iş yerlerinin kurşunlanması ve can güvenliğini hedef alan olaylar kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin’den dikkat çeken bir açıklama geldi. Milli Gazete Batman Bölge Muhabiri Yusuf Öztek’e konuşan Ergin, yaşanan olayların yalnızca bireysel mağduriyetlerden ibaret olmadığını, şehrin ekonomik yapısını ve toplumsal huzurunu doğrudan hedef aldığını söyledi.

Diyarbakır’ın son yıllarda yatırım, üretim ve istihdam alanlarında önemli bir ivme yakaladığını belirten Ergin, bu sürecin tehdit ve korku ortamıyla sekteye uğratılmak istendiğini ifade etti. Üreten, yatırım yapan ve yüzlerce kişiye ekmek kapısı oluşturan iş insanlarının baskı altına alınmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Ergin, “Bir yatırımcıya sıkılan kurşun aslında Diyarbakır’ın ekonomik geleceğine sıkılmıştır. Bir iş insanına yönelen tehdit, şehrimizin kalkınmasına yönelmiş bir tehdittir. Bu nedenle herkesin ortak sorumluluk anlayışıyla hareket etmesi gerekiyor” dedi.

“SUÇ ÖRGÜTLERİNE VE ŞANTAJ ÇETELERİNE GEÇİT VERİLMEMELİ”
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte suç yöntemlerinin de değiştiğine dikkat çeken Ergin, yapay zekâ destekli sahte görüntü ve ses kayıtlarıyla gerçekleştirilen şantaj girişimlerinin son derece tehlikeli boyutlara ulaştığını söyledi. İnsanların itibarını, ticari faaliyetlerini ve sosyal hayatını hedef alan bu yöntemlerin toplumda ciddi endişe oluşturduğunu belirten Ergin, teknolojinin suç örgütlerinin elinde bir baskı aracına dönüşmesine izin verilmemesi gerektiğini kaydetti.
Ergin, güvenlik ve adalet kurumlarının olayların üzerine kararlılıkla gitmesinin büyük önem taşıdığını belirterek, “Faillerin ve varsa organize suç yapılanmalarının en kısa sürede ortaya çıkarılması, hukuk önünde hesap vermelerinin sağlanması ve benzer olayların önlenmesi için caydırıcı tedbirlerin artırılması gerekmektedir. Toplumun beklentisi nettir; suç işleyenler cezalandırılmalı, yatırım yapanlar korunmalıdır” ifadelerini kullandı.
“DİYARBAKIR HARAÇLA DEĞİL, ÜRETİMLE ANILMALIDIR”
Diyarbakır’ın yıllarca güvenlik sorunlarının ekonomik ve sosyal yükünü taşıdığını hatırlatan Ergin, bugün yeniden yatırımın ve kalkınmanın konuşulduğu bir dönemde şehrin huzurunun korunmasının herkes için ortak bir görev olduğunu söyledi.
İş dünyasına da çağrıda bulunan Ergin, tehdit ve şantaj girişimleri karşısında sessiz kalınmaması gerektiğini belirterek, hukuki yolların sonuna kadar kullanılması gerektiğini ifade etti. “Suç karşısında susmak değil, hukuk içinde dayanışma göstermek hepimizin sorumluluğudur” diyen Ergin, Saadet Partisi olarak hukukun üstünlüğünü, can ve mal güvenliğini, yatırım ve üretim özgürlüğünü temel ilke olarak gördüklerini vurguladı.
Açıklamasının sonunda Diyarbakır’ın geleceğine ilişkin mesaj veren Ergin, “Biz Diyarbakır’ın korkunun değil güvenin, tehditlerin değil yatırımların, karanlığın değil umudun şehri olmasını istiyoruz. Gençlerimizin geleceğe umutla baktığı, esnafımızın huzur içinde ticaret yaptığı, yatırımcının güvenle üretim gerçekleştirdiği bir Diyarbakır hepimizin ortak hedefidir. Hukukun hâkim olduğu, adaletin eksiksiz işlediği ve herkesin kendisini güvende hissettiği bir Diyarbakır, sadece bölgemizin değil Türkiye’nin de kalkınmasına büyük katkılar sunacaktır”





