Bolivya Ligi bambaşka bir skandalla gündemde. Guabira kalecisi Manuel Ferrel, ailesine yönelik ölüm tehditleri nedeniyle maçta bilerek gol yediğini açıklarken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

BASIN TOPLANTISINDA GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Karşılaşmanın hemen ardından düzenlenen basın toplantısında kelimenin tam anlamıyla buz kesildi. Guabira kalecisi Manuel Ferrel ve teknik direktör Leonardo Eguez'in açıklamaları, salondaki herkesi şoke etti. Kameralar karşısında konuşurken gözyaşlarına hakim olamayan Eguez, kalecisi Ferrel'in eşi ve annesine yönelik ölüm tehditleri aldığını itiraf etti.

Deneyimli çalıştırıcının ağzından dökülen, "Ferrel, rakip takımın üç gol atmasına izin vermek zorunda kaldı, yoksa bazı kişilere borcu olduğu için bir miktar para ödeyecekti." sözleri yaşanan trajedinin ve baskının boyutunu kayıt altına aldı.

Canlı Yayında Şike Itirafı Bilerek 3 Gol Yedi (4)

SAHADA NELER YAŞANDI?

Kara gecenin ilk 30 dakikası, aslında yaklaşan fırtınanın habercisiydi. Always Ready çok kısa sürede skoru 3-0'a getirdiğinde, kaleci Ferrel yaşadığı ağır psikolojik baskıya daha fazla dayanamadı. Dakikalar 35'i gösterdiğinde kenara değişiklik işareti yapan çaresiz kaleci, oyundan çıkmak zorunda kaldı. İlk yarısı 5-0 biten olaylı müsabaka, 90 dakikanın sonunda 6-0'lık hezimetle tamamlandı.

FEDERASYON DÜĞMEYE BASTI

Skandalın patlak vermesinin ardından Bolivya Futbol Federasyonu hızla harekete geçti. Federasyon Başkanı Fernando Costa, iddiaların ciddiyetine dikkat çekerek kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Süreci titizlikle yürüttüklerini belirten Costa, "Bu tür olaylardan üzüntü duyuyoruz. Hem oyuncuya hem de Guabira yönetimiyle işbirliği sağladık, onları durumdan haberdar ettik ve soruşturma başlatılması için ilgili makamlarla koordinasyon sağladık" ifadelerini kullandı.

EN AĞIR YAPTIRIM YOLDA MI?

Kafaları karıştıran bu olayın ligin gidişatını ve şampiyonluk yarışını nasıl etkileyeceği şimdiden büyük merak konusu. Başkan Costa iddiaların boyutuna dair değerlendirmesinde, “Bunun abartılı olduğunu düşünüyorum ancak bu usulsüzlüklerle ilgili neler olup bittiğini belirlememiz ve elbette en ağır yaptırımları uygulamamız gerekiyor.” diyerek kararlılık mesajı verdi.

Muhabir: Ahmet Güney