Dünya siyasetini ticari bir pazarlık masası gibi gören ABD Başkanı Donald Trump, Danimarka’ya bağlı özerk bölge Grönland üzerindeki emellerinden vazgeçmiyor.

Geçtiğimiz dönemde Avrupa ülkelerini gümrük vergileriyle tehdit ederek adayı istemeye kalkan Trump, bu kez "algı operasyonu" yapmak isterken baltayı taşa vurdu.

Beyaz Saray'ın paylaştığı tuhaf görsel, süper güç iddiasındaki bir devletin coğrafya bilgisindeki derin boşluğu gözler önüne serdi.

Beyaz Saray’ın ‘Penguen’li Grönland Paylaşımı Alay Konusu Oldu!-1

- "PENGUENLİ" PAYLAŞIM TERS TEPTİ!

Beyaz Saray’ın resmi kanalları üzerinden servis edilen görselde, internette yayılan "Nihilist Penguen" akımına atıfta bulunuldu.

Yapay zekâ ile hazırlanan görselde, elinde ABD bayrağı taşıyan bir penguenin Trump ile birlikte karlı dağlara doğru yürüdüğü görülüyor. Görselin üzerinde ise "Pengueni Kucakla" notu yer alıyor. Ancak ABD yönetiminin bu hamlesi, halkla ilişkiler çalışmasından ziyade bir komedi unsuruna dönüştü.

Beyaz Saray’ın ‘Penguen’li Grönland Paylaşımı Alay Konusu Oldu!

- KUZEY YARIMKÜRE’DE PENGUEN YAŞAMAZ!

Paylaşımın ardından sosyal medya kullanıcıları ve uzmanlar, görseldeki büyük bir mantık hatasını saniyeler içinde fark etti.

Bilindiği üzere, Grönland Kuzey Yarımküre’de yer alırken, penguenler doğal yaşam alanı olarak sadece Güney Yarımküre’de (Antarktika ve çevresi) bulunuyor. Kuzey Kutbu ve çevresinde penguen değil, genel olarak kutup ayıları ve foklar yaşıyor.

Beyaz Saray’ın ‘Penguen’li Grönland Paylaşımı Alay Konusu Oldu! (2)

- SOSYAL MEDYADA ALAY KONUSU OLDU!

Söz konusu paylaşım kısa sürede sosyal medyada alay konusu haline gelirken, milyonlarca takipçisi olan Beyaz Saray hesaplarına kısa sürede binlerce yorum geldi.

Vatandaşlar, "Dünyayı yönettiğini söyleyen aklın temel coğrafya bilgisinden yoksun olması komik" yorumlarında bulunurken, Trump’ın Grönland ısrarının artık rasyonel bir boyuttan çıkıp absürt bir inada dönüştüğü vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi