Yaz aylarında etkisini artıran yüksek sıcaklıklar ve kuvvetli rüzgarların etkisiyle Türkiye'nin birçok noktasında çıkan orman yangınlarına yönelik mücadele sürerken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı son duruma ilişkin açıklama yaptı.
Bakan Yumaklı, Aydın'ın Çine, Balıkesir'in Susurluk ve İzmir'in Buca ilçelerinde çıkan yangınların havadan ve karadan yürütülen yoğun çalışmalar sonucunda tamamen kontrol altına alındığını bildirdi.

314 yangına müdahale edildi
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yumaklı, son günlerde yürütülen yangın söndürme çalışmalarına ilişkin şu bilgileri verdi:
"Havadan ve karadan yürüttüğümüz etkili mücadeleler sonucunda; Aydın / Çine, Balıkesir / Susurluk, İzmir / Buca yangınları tamamen kontrol altına alındı."
Bakan Yumaklı ayrıca, 29 Temmuz'dan bu yana ülke genelinde 192'si orman dışı olmak üzere toplam 314 yangına müdahale edildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Rüzgârın şiddetini artırdığı 29 Temmuz Çarşamba gününden bu yana ülkemiz genelinde 192’si orman dışı olmak üzere toplam 314 yangına müdahale ettik. Hava-kara araçlarımız ile orman kahramanlarımızın alevlere karşı verdiği etkin ve aralıksız mücadele sonucu çok şükür bu yangınların tamamını kontrol altına aldık."

"Rehavete kapılmayalım" uyarısı
Yangınların kontrol altına alınmasına rağmen tehlikenin henüz sona ermediğini vurgulayan İbrahim Yumaklı, ekiplerin 7 gün 24 saat görev başında olmaya devam ettiğini söyledi.
Vatandaşlara çağrıda bulunan Yumaklı, "Ekiplerimiz 7/24 teyakkuzda olmaya devam edecek. Sizlerden de ricamız, rehavete kapılarak tedbiri elden bırakmamak. Lütfen; dışarıda ateş yakmayalım. Yangına sebebiyet verebilecek davranışlardan kaçınalım." ifadelerini kullandı.

Bakan Yumaklı, açıklamasını "En ufak bir duman veya alev gördüğümüzde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verelim. Unutmayın; ormanlar yarınlarımızın bizlere emanetidir. Emanete sahip çıkmak, yeşil vatanımızı korumak hepimizin ortak görevidir." sözleriyle tamamladı.





