Gürsü köyü yakınlarında kırsal alan güne felaketle uyandı. Arazide henüz tespit edilemeyen bir sebeple başlayan kıvılcımlar, rüzgarın da acımasız etkisiyle kısa sürede önüne katılan ne varsa yuttu. Alevlerin sardığı noktada, yılların emeğiyle kurulan bir yaşam alanı adeta cehennemi yaşadı.

Bilanço Çok Ağır

İhbar üzerine bölgeye hızla jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Taşova Belediyesi ile Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı itfaiye erlerinin cansiperane müdahalesiyle alevler güçlükle söndürüldü.

Geride kalan manzara ise yürek burkan cinstendi.

Yangının yuttuğu alanda 2 ahşap ağıl evi, devasa bir ağıl, samanlık ve odunluk tamamen kullanılamaz hale geldi. Kışlık hazırlık olan 300 balya saman ile yüklü miktarda kereste alevlere teslim olurken, alevlerin sıçradığı 30 dekarlık geniş arazi de karaya büründü.

"Her Şeyim Yanmıştı"

Tüm birikimini gözleri önünde kaybeden Talip Gegin'in sözleri, felaketin boyutunu tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi. Çaresizliği yüzünden okunan Gegin, gazetecilere o dehşet anlarını şu ifadelerle aktardı:

"Evde oturuyordum. Komşularım 'Yangın çıktı' diye haber verdiler. Geldiğimde ahırım, evlerim, ağılım yani her şeyim yanmıştı."

Bölgede soğutma çalışmaları tamamlanırken, jandarma ekipleri yangının kesin çıkış nedenini aydınlatmak için olay yerinde geniş çaplı inceleme başlattı.

Kaynak: Haber Merkezi