Bölgeyi kan gölüne çeviren çatışmaların şiddeti her geçen gün artıyor.

İran’ın Körfez ülkelerine yönelik hamleleri devam ederken, Irak sahasında da ABD varlığına yönelik saldırılar yoğunlaştı.

Irak basınından alınan bilgilere göre, başkent Bağdat’ta bulunan ve ABD ordusu tarafından kullanılan Victoria Askeri Üssü ağır bir saldırıya uğradı.

Abd'ye Ait Victoria Üssü İha’larla Vuruldu!N

- DİRENİŞ GRUPLARINDAN ‘İŞGALCİ’ VURGUSU!

Saldırıyı, bölgede İran’a yakınlığıyla bilinen Ashab el-Kehif grubu üstlendi.

Grubun yaptığı resmi açıklamada, Uluslararası Bağdat Havalimanı yerleşkesi içerisinde bulunan üssün insansız hava araçları (İHA) ile tam isabetle vurulduğu belirtildi.

Açıklamada, ABD varlığı "işgalci" olarak nitelendirilirken, operasyonların dozunun artacağı sinyali verildi.

Abd'ye Ait Victoria Üssü İha’larla Vuruldu!A

- SİVİLLERE UYARI: “UZAK DURUN!”

Ashab el-Kehif, saldırı sonrası yaptığı açıklamada Irak halkına da seslendi.

ABD güçlerinin ve onlarla iş birliği içinde olan yapıların bulunduğu noktaların "meşru hedef" olduğu savunulan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Amerikan işgaline ait Victoria Üssü, İHA'larla hedef alınmıştır. Bu saldırılar artarak devam edecektir. Tüm sivil vatandaşlarımızı, ABD güçlerinin ve iş birlikçilerinin bulunduğu askeri ve lojistik tesislerden uzak durmaya çağırıyoruz."

Abd'ye Ait Victoria Üssü İha’larla Vuruldu!G

Öte yandan İsrail ve ABD’nin İran eksenli operasyonlarıyla başlayan sürecin 22. gününde, çatışmaların bölgesel bir savaşa evrilmesinden endişe ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi