Galatasaray'ın eski yöneticilerinden iş insanı Abdullah Kavukcu, Simit Sarayı markasının yanı sıra gıda üretimi, inşaat, havacılık ve turizm sektörlerindeki şirketleriyle tanınıyor. Kavukcu'nun kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olarak görev aldığı şirketler, Galatasaray Sportif AŞ'nin 2026 yılı faaliyet raporunda yer alıyor.
Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekilliği görevinden 1 Kasım 2026 tarihinde istifa eden Abdullah Kavukcu'nun iş hayatı ve şirketleri yeniden gündeme geldi. Simit Sarayı'nın kurucu ortaklarından biri olan Kavukcu, 2002 yılında başladığı gıda sektöründeki faaliyetlerini farklı iş kollarına taşıdı. Galatasaray Sportif AŞ'nin 31 Mayıs 2026 tarihli faaliyet raporunda, iş insanının yönetiminde bulunduğu beş şirketin adı ve faaliyet alanları açıklandı.
Abdullah Kavukcu'nun şirketleri ve iş ortaklıkları
Galatasaray Sportif AŞ'nin 2026 yılı faaliyet raporunda Abdullah Kavukcu'nun kurucusu veya yönetim kurulu başkanı olarak ilişkilendirildiği şirketler şöyle sıralanıyor:
DMR Unlu Mamuller Üretim Gıda Toptan Perakende İhracat AŞ: Gıda üretimi, unlu mamuller ve ihracat alanında faaliyet gösteriyor.
Simit Sarayı Yatırım Ticaret AŞ: Simit Sarayı markasıyla bağlantılı şirketler arasında bulunuyor.
Kavukcu Yapı Sanayi ve İnşaat: İnşaat ve yapı sektöründe faaliyet gösteriyor.
SS Havacılık Hizmetleri AŞ: Havacılık hizmetleri alanında faaliyet gösteriyor.
SS Seyahat Turizm ve Ticaret AŞ: Seyahat ve turizm sektöründe faaliyet gösteriyor.
Faaliyet raporunda Kavukcu'nun DMR Unlu Mamuller ve Simit Sarayı bağlantılı şirkette yönetim kurulu başkanı olduğu, diğer üç şirketin ise kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptığı belirtiliyor.
Bu bilgiler şirketlerdeki görevlerini ortaya koyarken güncel hisse oranlarını veya şirketlerin tamamının tek sahibi olduğunu göstermiyor.
Abdullah Kavukcu ve Simit Sarayı'nın kuruluşu
Abdullah Kavukcu'nun iş hayatında öne çıkan girişimlerden biri Simit Sarayı oldu. Marka, 2002 yılında İstanbul Mecidiyeköy'de açılan ilk mağazayla faaliyete başladı.
Kavukcu, Simit Sarayı'nı Haluk Okutur ve Mehmet Tarakçı ile birlikte kurdu. Başlangıçta simit ve unlu mamuller satışı üzerine kurulan işletme, ilerleyen yıllarda mağaza sayısını artırarak uluslararası pazarlara açıldı.
Kavukcu, şirketin büyüme sürecinde yöneticilik görevleri üstlendi. Simit Sarayı, iş insanının kamuoyunda tanınmasını sağlayan ticari girişimlerden biri oldu.
Abdullah Kavukcu'nun DMR Unlu Mamuller şirketi
DMR Unlu Mamuller, Kavukcu'nun gıda üretimi ve ihracat alanındaki faaliyetleri arasında bulunuyor. Şirket, özellikle dondurulmuş unlu mamuller üretimiyle tanınıyor.
Galatasaray Sportif AŞ faaliyet raporundaki özgeçmişe göre Kavukcu, entegre simit üretim tesisinin kurulmasında görev aldı. DMR Unlu Mamuller markasıyla 50'den fazla ülkeye ihracat yapıldığı belirtiliyor.
Şirketin faaliyetleri, Simit Sarayı'nın perakende mağazacılık modelinden farklı olarak üretim ve uluslararası satış alanına uzanıyor.
Abdullah Kavukcu'nun inşaat, havacılık ve turizm yatırımları
Abdullah Kavukcu'nun ticari faaliyetleri yalnızca gıda sektörüyle sınırlı değil. Faaliyet raporunda Kavukcu Yapı Sanayi ve İnşaat, SS Havacılık Hizmetleri AŞ ve SS Seyahat Turizm ve Ticaret AŞ şirketlerinin de adı geçiyor.
Kavukcu Yapı, iş insanının inşaat sektöründeki girişimleri arasında yer alıyor. SS Havacılık Hizmetleri havacılık alanında, SS Seyahat Turizm ve Ticaret ise turizm ve seyahat hizmetleri alanında faaliyet gösteren şirketler arasında bulunuyor.
Abdullah Kavukcu'nun serveti ve şirketlerinin değeri
Abdullah Kavukcu'nun kişisel servetine ilişkin kamuya açık, doğrulanmış bir toplam rakam bulunmuyor.
İş insanının farklı sektörlerde şirketlerle bağlantılı olması, bu şirketlerin tamamının değerinin kişisel serveti olarak hesaplanabileceği anlamına gelmiyor. Şirketlerin ortaklık yapıları, borçları ve varlıkları kişisel servet hesaplamasından ayrı değerlendiriliyor.
Abdullah Kavukcu'nun Galatasaray'daki görevleri
Abdullah Kavukcu, Dursun Özbek yönetiminde Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini üstlendi. Kulübün transfer süreçlerinde ve futbol yapılanmasına ilişkin çalışmalarda görev aldı.
1 Kasım 2026 tarihinde yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Kavukcu, kararını Galatasaray yönetiminde Metin Öztürk ile yaşanan tartışmanın ardından aldı.
İstifasının gerekçesini açıklarken kişisel meselelerin kulübün huzuruna ve itibarına zarar vermesini istemediğini belirtti.





