AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan ve kamuoyunda “12. Yargı Paketi” olarak adlandırılan "Yargının Etkin ve Verimli İşlemesine Yönelik Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi", Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunuldu.
UZUN YARGILAMALARA SON VERİLMEK HEDEFLENİYOR
Teklifte, uzun süren hukuk davalarının daha kısa sürede sonuçlandırılmasına yönelik düzenlemelerin yanı sıra mülkiyet hakkının korunmasına ilişkin yeni adımlar da yer alıyor. Ayrıca avukatların bilgi ve belge temin süreçlerinin kolaylaştırılması ile noterlik sistemine ilişkin çeşitli düzenlemeler de paketin dikkat çeken başlıkları arasında bulunuyor.
TEKLİF MECLİS’İN YAZ DÖNEMİ MESAİSİNDE GÖRÜŞÜLECEK
Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında hazırlanan 12. Yargı Paketi'nin önümüzdeki günlerde TBMM Adalet Komisyonu'nda ele alınması, ardından Genel Kurul gündemine gelmesi bekleniyor. TBMM'nin çalışma süresinin uzatılmasıyla birlikte teklifin yaz dönemi mesaisinde görüşülmesi öngörülüyor.
İNFAZ DÜZENLEMESİ METİNDE YER ALMADI
Öte yandan pakete ilişkin kamuoyunda gündeme gelen genel af ve kapsamlı infaz düzenlemesi iddialarının teklif metninde yer almadı. Teklif daha çok hukuk yargılamalarının etkinliğini artırmaya yönelik yapısal düzenlemeleri içeriyor.
AKBAŞOĞLU: “YARGIYA GÜVENİ ARTIRMAK İSTİYORUZ”
Teklifleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, uzun süren yargılamalara son vermek ve vatandaşın yargıya olan güvenini en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.




