Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Türkiye genelindeki yol çalışmalarına ilişkin güncel trafik ve ulaşım durumunu paylaştı.

11 Aralık 2025 tarihli bültene göre, birçok noktada süren yapım, bakım ve onarım faaliyetleri ulaşımda zaman zaman aksamalara yol açıyor. KGM, özellikle yoğun trafik akışının olduğu güzergâhlarda sürücülerin hızlarını düşürmeleri ve tüm yönlendirme işaretlerini dikkatle takip etmeleri gerektiğini bildirdi.

Bültende, devam eden çalışmaların trafiği etkilediği vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

“Karayollarında yürütülen yapım, bakım ve onarım çalışmalarının bulunduğu kesimlerde sürücülerin yavaş seyretmeleri ve trafik işaretleri ile işaretçilerin uyarılarına titizlikle uymaları büyük önem taşımaktadır.”

KGM ayrıca, yol kullanıcılarının güzergâh planlamasını yapmadan önce güncel yol durumunu kontrol etmelerini, yoğunluk görülen bölgelerde alternatif rotaların tercih edilmesinin ulaşımı kolaylaştıracağını belirtti.

- İŞTE KARAYOLLARINDA SON DURUMLAR!

KGM tarafından bugün paylaşılan yol durumu bültenine göre,

1 Yavuz Sultan Selim Köprüsü giriş bölgesi Ankara istikametinde yol bakım onarım çalışması yapılacaktır. Çalışma süresince bant aktarımı yapılacak olup trafik akışı tek platform üzerinden gidiş-geliş olarak sağlanacaktır.
2 İzmir Çevre Otoyolunun Buca Doğu Kavşağı Işıkkent yönünden Buca'ya giriş katılım kolunda ve Buca Doğu Kavşağının Buca yönünden Çeşme yönüne giriş katılım kolunda otoyol aydınlatma sistemleri çalışması nedeniyle 10.12.2025-15.12.2025 tarihleri arasında 23:00-05:00 saatleri arasında ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır.
3 Çeşmeli-Mersin-Tarsus Otoyolunun Mersin Serbest Bölge Kavşağı-Tarsus Organize Kavşağı Kesimi 3-8.km.leri arasında üstyapı bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle Mersin-Adana istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten iki yönlü olarak sağlanmaktadır.
4 Beyşehir-Derebucak yolunun 16-19. km.leri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle patlatma yapılacağından yol, 11/12/2025 tarih ve 10:00-16:00 saatleri arasında ulaşıma kapatılacaktır.
5 Kütahya - Eskişehir yolunun 16 - 24 km. arasında üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle, Eskişehir-Kütahya istikameti trafiğe kapatılarak, ulaşım Kütahya-Eskişehir istikametinden iki yönlü (gidiş-geliş) olarak sağlanmaktadır.
6 Kırıkkale-Yozgat yolunun 68-71.km.leri arasında yol yapım çalışması olduğundan ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanmaktadır.
7 Trabzon-Maçka yolunun 15. km. sinde bulunan Değirmendere 5 köprüsünün, bölünmüş yolun her iki yönündeki yapılarında yapılacak olan derz onarım çalışması nedeniyle 09.12.2025 günü, saat 13:00’ den itibaren çalışmanın devamı müddetince ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanmaktadır.
8 Zara-İmranlı-Kızıldağ yolunun 5-6.km.leri arasında toprak işleri, sanat yapıları, heyelan ıslahı ve üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır.
9 Amasya-Taşova yolunun 13-16.km.leri arası Akdağ Tüneli mevkiinde kaya heyelanı çalışmaları nedeniyle ulaşım Akdağ tünelinin Taşova yönünde iki yönlü olarak sağlanmaktadır.
10 Elazığ-Diyarbakır yolunun 46-48.km.leri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanmaktadır.

Muhabir: Yunus Emre Bağlar