Yeni Yol Grubu, Ankara’da uyuşturucuyla mücadele kapsamında ortak bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya, Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Av. Ahmet Yazıcı, DEVA Partisi Ankara İl Başkanı Fatma Elçin Gülören ve Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Ceyhan Bağcı katıldı. Ortak Açıklamalarında, uyuşturucu ile mücadele konusunda kapsamlı bir kampanya başlattığını duyuran başkanlar, “Uyuşturucu Türkiye’yi bir salgın gibi sardı, iktidar seyrediyor” diyerek acil önlem çağrısında bulundu.

“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE İÇİN ACİL EYLEM PLANI AÇIKLANSIN”

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Av. Ahmet Yazıcı, uyuşturucuya karşı topyekûn bir mücadele çağrısında bulunarak, “Uyuşturucuyla mücadele için acil bir eylem planı açıklanmalı” dedi. Her ilde ücretsiz, erişilebilir ve donanımlı bağımlılık tedavi merkezlerinin kurulması gerektiğini belirten Yazıcı, ayrıca zorunlu rehabilitasyon sisteminin hayata geçirilmesini, okullarda önleyici eğitim seferberliği başlatılmasını ve uyuşturucu suçlarında cezasızlığın sona ermesini talep etti.

Yazıcı, “Uyuşturucuya karşı adaletin hızlanması için özel ihtisas mahkemeleri kurulmalı, ailelere psikolojik, ekonomik ve sosyal destek sağlanmalıdır. Tüm bu süreçlerin şeffaf şekilde yürütülmesi, kamu güvenini yeniden tesis edecektir” dedi.

Yazıcı, ailelere de çağrıda bulunarak, “Benim çocuğum yapmaz demeyin. Bağımlılık bir irade zayıflığı değil, hastalıktır. Birlikte aşılabilir” ifadelerini kullandı.

“BU SADECE BİR KAMPANYA DEĞİL, BİR VİCDAN ÇAĞRISIDIR”

DEVA Partisi Ankara İl Başkanı Fatma Elçin Gülören, uyuşturucu krizine karşı kampanyayı şu sözlerle duyurdu: “Bugün burada, sadece bir siyasi tutum değil, ahlaki ve insani bir sorumluluğu dile getirmek üzere buluştuk. Bu kampanya, Yeni Yol Grubu’nun iktidara millet adına sorduğu bir vicdan ve sorumluluk hesabıdır.”

Gülören, sentetik maddelerin artık ilkokul çağındaki çocuklara kadar ulaştığını belirtti ve iktidarın bu çöküş karşısındaki sessizliğini eleştirerek, “85 milyonluk ülkede sadece 16 bin tedavi yatağı var. AMATEM’lerde aylarca süren bekleme süreleri yaşanıyor. Ailelerin çaresizliği, sistemin çöküşü büyüyor” ifadelerini kullandı.

“SORUN BÜYÜYOR, SESSİZLİK DERİNLEŞİYOR”

Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Ceyhan Bağcı, bağımlılık sorununun geldiği vahim noktayı gözler önüne sererek, “Bağımlılık yaşı 9’a, ölüm yaşı 13’e kadar düştü. Torbacı düzeni her mahallede kuruldu. Suçlar örgütlü yapılarca işleniyor, cezasızlık sistematikleşmiş durumda. Hükümet görüyor ama susuyor, biliyor ama önlem almıyor” diye konuştu.

Bağcı, bu kampanyanın bir duyuru değil, bir hesaplaşma olduğunu da vurgulayarak, “Bu kampanya evladını kaybeden annelerin,

‘Devlet nerede?’ diye soran babaların, gençlerin ve ailelerin feryadıdır. Artık açıklamadeğil, çözüm zamanı. Artık hesap vakti” şeklinde konuştu.  

“BU SADECE BİR KAMPANYA DEĞİL, BİR HAREKETTİR!”

Yeni Yol Grubu adına yapılan ortak açıklamada, bu mücadelenin sadece basın açıklamalarıyla sınırlı kalmayacağı, yasa teklifleri, çalıştaylar ve halk buluşmalarıyla devam edeceği vurgulandı.

Basın açıklamasına il başkanlarının yanı sıra Yeni Yol Grubu’nun milletvekilleri de katıldı. Katılan İsimler ise şöyle: Yeni Yol Grup Başkanvekili ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, Yeni Yol Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Mehmet Emin Ekmen ve Yeni Yol Partisi İstanbul Milletvekili Elif Esen.

Muhabir: Abdullah Kutay Eskalen

Muhabir: Millî Gazete