İstanbul Sultangazi, Esentepe Mahallesi’nde panik dolu anlar yaşandı. 2850. Sokak üzerinde bulunan bir binanın bodrum katındaki kağıt deposundan dumanların yükselmesi üzerine mahalle sakinleri durumu hemen yetkililere bildirdi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, içerideki kağıt malzemelerin yanıcı özelliği nedeniyle kısa sürede yayıldı.

Alevlere Karşı Komşu Dayanışması

Yangın ihbarıyla birlikte bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ancak ekipler gelene kadar mahalleli boş durmadı. Yangının üst katlara sıçramaması için depoya giren vatandaşlar, kağıt toplarının bir kısmını kucaklayarak dışarı taşımayı başardı. Canlarını hiçe sayarak depoyu boşaltmaya çalışan mahalle sakinlerinin bu çabası, alevlerin yayılma hızını bir nebze de olsa yavaşlattı.

Depoda Maddi Hasar Oluştu

Olay yerine ulaşan itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi sonucu yangın binanın diğer katlarına sirayet etmeden söndürüldü. Soğutma çalışmalarının ardından yapılan ilk incelemelerde depoda ciddi oranda maddi hasar meydana geldiği tespit edildi. Şans eseri herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın yaşanmadığı olayla ilgili polis ekipleri geniş çaplı inceleme başlattı.

Gözler şimdi yangının çıkış nedenini belirleyecek olan itfaiye raporuna çevrildi.

Kaynak: Haber Merkezi