İşgalci İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü katliamlara karşı dünyadan tepkiler yükselmeye devam ediyor.

Son olarak İtalya’nın, İsrail ile olan askeri iş birliğini durdurma yönündeki kararı, Latin Amerika’nın gür sesi Kolombiya’da yankı buldu.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’yi tebrik ederek dünyaya anlamlı bir çağrıda bulundu.

Petro’dan Trump’a Net Mesaj “Kolombiya Tehdit Edilemez!”T

- “MELONİ’NİN KARARI ÖRNEK OLMALI!”

Cumhurbaşkanı Petro, X platformu üzerinden paylaştığı mesajında, Meloni’nin İsrail ile savunma anlaşmasının otomatik yenilenme işlemini askıya almasını "alkışladığını" belirtti.

Bu adımın sadece İtalya ile sınırlı kalmaması gerektiğini ifade eden Petro, Orta Doğu’daki saldırganlığın durdurulması için küresel bir ambargo ve boykot ikliminin şart olduğuna dikkat çekti.

Petro, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"İtalya Başbakanı, İsrail ile yapılan anlaşmaları askıya alma kararı aldı. Bu kararı yürekten kutluyorum. Orta Doğu'daki saldırganlığın gücünü kırmak için bu duruşun tüm Avrupa ve Latin Amerika ülkeleri tarafından takip edilmesini öneriyorum."

Petro'dan Tarihi Çağrı Latin Amerika Ordusu Kurulmalı!

- “FÜZELER İNSANLIĞIN SONUNU GETİRİR!”

Barışın ancak diyalogla mümkün olabileceğini hatırlatan Petro, Batı dünyasının savunma sanayii üzerinden İsrail’e verdiği desteğin yıkıcı sonuçlarına değindi.

Medeniyetlerin korunmasının füzelerle değil, insani değerlerle mümkün olduğunu savunan Petro, "Barışa yol açan şey medeniyetler arası iletişimdir; medeniyetlere karşı fırlatılan füzeler ise sadece insanlığın sonunu getirir" diyerek barışçıl bir dünya düzeni çağrısını yineledi.

Siyonist Rejime İtalyan Tokadı Petro’dan Meloni’ye Vicdan Alkışı!Q

- NE OLMUŞTU?

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, bölgedeki insani dramı ve İsrail’in saldırgan tutumunu göz önünde bulundurarak, 14 Nisan itibarıyla İsrail ile olan savunma ve askeri iş birliği anlaşmalarının otomatik yenilenme sürecini durdurduklarını ilan etmişti.

Kaynak: Haber Merkezi