Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (Şeker-İş) Genel Başkanı İsa Gök, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, emeğin, üretimin ve dayanışmanın toplumsal yapının temel unsurları arasında yer aldığını vurguladı.

Şeker-İş Genel Başkanı Gök, "Emeğin, üretimin ve dayanışmanın simgesi olan 1 Mayıs; alın terinin değerini hatırlatan, çalışma hayatının temel ilkelerini yeniden düşünmeye vesile olan anlamlı bir gündür. İnsan onuruna yakışır çalışma koşullarının sağlanması, emeğin karşılığının eksiksiz verilmesi ve sosyal adaletin güçlendirilmesi, güçlü ve sürdürülebilir bir toplumun en önemli dayanaklarıdır. Bu anlayışla Şeker-İş Sendikası olarak fedakârlıklarıyla hayatın her alanında değer üreten tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyoruz." dedi.

"EMEKÇİLERİN DEĞİL, TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNİN ORTAK SORUMLULUĞUDUR"

Gök, "Tarih boyunca emekçilerin ortaya koyduğu kararlı mücadele, bugün sahip olunan pek çok sosyal ve ekonomik hakkın kazanılmasında belirleyici olmuştur. Bu kazanımların korunması ve geliştirilmesi ise yalnızca emekçilerin değil, toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle; başta ülkemizin kalkınmasına katkı sunan işçi ve emekçilerimiz olmak üzere, hayatın her alanında emek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini, toplumsal dayanışmayı pekiştirmesini ve çalışma hayatında daha adil bir geleceğe kapı aralamasını temenni ediyoruz." ifadelerinde bulundu.

Muhabir: İlayda Duman