Yönetim değişikliğinin ardından yaralarını sarmaya çalışan Suriye, diplomatik bir bahar havası solurken yeniden bombanın soğuk yüzüyle sarsıldı.

X2 Twitter.com H Mm Cfa X A A Apq M5

17 yıl aradan sonra başkente ayak basan ilk büyük Batılı lider olan Macron'un ziyareti sırasında yükselen kara dumanlar, terör acısını henüz unutamayan Şam halkında büyük bir paniğe neden oldu.

Sam Da Macron Un Otelinin Yakininda Patlama Meydana Geldi 1783410875

Konvoy Ayrıldıktan Sonra Ortalık Savaş Alanına Döndü

Salı günü Şam’ın en işlek caddelerinden birinde, Turizm Bakanlığı binası yakınlarındaki bir minibüs ve çöp konteynerine yerleştirilen patlayıcılar büyük bir gürültüyle infilak etti. Bölge kaynakları, saldırının bomba yüklü araç ve motosikletle gerçekleştirildiğini duyurdu. Hain saldırının, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un konakladığı otelin hemen yanı başında yaşandığı kaydedildi. Macron’un konvoyunun patlamadan yalnızca 15 dakika önce otelden ayrıldığı vurgulandı.

Samda Macronun Otelinin Yakinindaki Patlamadan 20026439 9733 Amp

Elysee’den İlk Açıklama: Lider Güvende mi?

Patlama anında Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüşmek üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda olan Macron'un saldırıdan zarar görmediği bildirildi.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Macron'un herhangi bir patlama sesi duymadığı ve durumdan etkilenmediği ifade edildi. İlk belirlemelere göre en az 15 kişinin yaralandığı olay yerinde güvenlik güçleri tüm yolları kapatırken, akıllara 2 Temmuz'da 10 kişinin öldüğü terör saldırısı gelince şehirde kafalar karıştı.

1107051867 165 2048 984 1920X0 80 B30F98395E37464E663464B15E7C1456.Jpg

Kritik temasların ardından Ankara'daki NATO Zirvesi'ne geçmesi beklenen Fransa liderinin durumuna ilişkin gözler şimdi Şam yönetiminden gelecek resmi güvenlik açıklamalarına çevrildi.

6A4Caf68B78De457 W1200Xh725

Kaynak: Haber Merkezi