İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen uyuşturucu soruşturması sürüyor. İstanbul'da yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında Adli Tıp Kurumu'nda kan ve saç örneği veren Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran'ın test sonucu pozitif çıktı.

NE OLMUŞTU?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığın tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran ifadeye çağırılırken test uygulanmıştı.
Saran'ın spiker Ela Rümeysa Cebeci ile olan WhatsApp mesajlaşmalarında geçen ifadeler basına yansırken tartışma başlatmıştı.
“Bana gelirken ot getirmeyi unutma ama sarılmamış, doğal halde”
“E hani ekmiştin”
“Bahçeden topla getir bana bir dahakine”
“Kafam hâlâ güzel, o nasıl bir şeydi?”
“Ben Escobar mıyım?”
gibi ifadeler savcılık tarafından delil niteliğinde değerlendirildi. Saran, bu yazışmaların “film metaforlarıyla yapılmış şakalar” olduğunu savundu. Gerçek bir uyuşturucu alışverişi veya kullanımı olmadığını, konuşmaların espri amaçlı yapıldığını ifade etti.

“VEREMEYECEĞİMİZ HESABIMIZ YOK”
Sadettin Saran serbest bırakılmasının ardından Eyüpspor-Fenerbahçe maçını statta takip etmiş, karşılaşma sonrası açıklamalar yapmıştı.
Saran, "Ben dünyanın en iyi insanı mıyım? Tabii ki hayır. Kusursuz muyum? Tabii ki hayır. Suç işledim mi? Tabii ki hayır. Devletimiz bizi çağırırsa hemen gelirim, başkaları gibi değilim. Veremeyeceğimiz hesabımız yok." ifadelerini kullanmıştı.





