66. Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Mustafa Taş oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi ev sahipliğinde Kurtdere Er Meydanı'nda gerçekleştirilen organizasyona 73'ü başpehlivan olmak üzere toplam 1642 pehlivan katıldı. Baş boyunda finale kalan Mustafa Taş ile İsmail Koç arasındaki mücadeleden galip ayrılan Mustafa Taş, başpehlivanlığın yanı sıra altın kemerin de sahibi oldu. Organizasyonda gerçekleştirilen ağalık ihalesini ise 7 milyon 10 bin 10 TL'lik teklifiyle İzzet Tığlı kazandı.
Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan Kim Oldu?
Balıkesir'de gerçekleştirilen 66. Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı Mustafa Taş oldu.
Türkiye'nin geleneksel yağlı güreş organizasyonları arasında önemli bir yere sahip olan Kurtdereli Güreşleri, bu yıl da çok sayıda pehlivanı ve güreşseveri Kurtdere Er Meydanı'nda buluşturdu.
Baş boyunda yapılan karşılaşmaların ardından finale Mustafa Taş ve İsmail Koç yükseldi.
Günün en önemli müsabakasında rakibini mağlup etmeyi başaran Mustafa Taş, 66. organizasyonu zirvede tamamlayarak başpehlivanlık unvanına ulaştı.
Finalde Mustafa Taş ile İsmail Koç Karşılaştı
Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanın belirlenmesi için yapılan final karşılaşmasında Mustafa Taş ile İsmail Koç karşı karşıya geldi.
İki başpehlivan da finale gelene kadar önemli rakiplerini geride bıraktı.
Baş boyundaki yarı finalde Mustafa Taş'ın karşısında Feyzullah Aktürk vardı. Taş, rakibini mağlup ederek başpehlivanlık finaline yükselmeyi başardı.
Diğer yarı final karşılaşmasında ise İsmail Koç ile Ali İhsan Batmaz mücadele etti. İsmail Koç, bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak finalde Mustafa Taş'ın rakibi oldu.
Böylece Kurtdere Er Meydanı'nda günün başpehlivanını belirleyecek finalin adı Mustafa Taş-İsmail Koç oldu.
Mustafa Taş, İsmail Koç'u Mağlup Etti
Baş boyundaki final karşılaşmasının kazananı Mustafa Taş oldu.
İsmail Koç'u mağlup etmeyi başaran Taş, 66. Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri'ni birinci sırada tamamladı.
Bu sonuçla Mustafa Taş yalnızca organizasyonun başpehlivanı olmakla kalmadı, Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nin altın kemerini de kazandı.
Final karşılaşmasıyla birlikte 1642 pehlivanın mücadele ettiği büyük organizasyonda baş boyunun şampiyonu belli olmuş oldu.
Mustafa Taş Altın Kemerin Sahibi Oldu
Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık mücadelesinin en önemli ödüllerinden biri altın kemer oldu.
Finalde İsmail Koç karşısında galibiyete ulaşan Mustafa Taş, başpehlivanlık unvanıyla birlikte altın kemerin de sahibi oldu.
Organizasyonun tamamlanmasının ardından farklı boylarda dereceye giren pehlivanlara da ödülleri verildi.
Başarılı sporculara kupa, madalya ve para ödülleri takdim edildi.
Mustafa Taş'ın başpehlivanlık zaferi ise organizasyonun en dikkat çeken sonucu olarak kayıtlara geçti.
Kurtdereli'de 1642 Pehlivan Er Meydanına Çıktı
- Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri, katılımcı sayısıyla da dikkat çekti.
Organizasyonda farklı boylarda toplam 1642 pehlivan mücadele etti. Katılımcılar arasında 73 başpehlivan yer aldı.
Pehlivanlar farklı kategorilerde derece elde edebilmek için Kurtdere Er Meydanı'na çıktı.
Baş boyundaki 73 isim arasından finale kadar ilerlemeyi başaran iki güreşçi Mustafa Taş ve İsmail Koç olurken, günün sonunda zirve Mustafa Taş'ın oldu.
Mustafa Taş Finale Nasıl Yükseldi?
Başpehlivanlık yolunda Mustafa Taş'ın finalden önceki son rakibi Feyzullah Aktürk oldu.
İki isim yarı finalde karşı karşıya geldi. Mustafa Taş, Aktürk'ü mağlup ederek final biletini aldı.
Bu sonuçla Taş, diğer yarı final karşılaşmasının galibini beklemeye başladı.
İsmail Koç'un Ali İhsan Batmaz'ı yenmesiyle final eşleşmesi kesinleşti.
Mustafa Taş, finalde de başarılı performansını sürdürerek İsmail Koç'u mağlup etti ve turnuvayı yenilgisiz şekilde başpehlivan olarak tamamladı.
İsmail Koç Final Yolunda Kimi Yendi?
Finalin diğer ismi İsmail Koç oldu.
Baş boyundaki yarı final müsabakasında Ali İhsan Batmaz ile eşleşen Koç, rakibini geçmeyi başararak adını finale yazdırdı.
İsmail Koç'un finaldeki rakibi ise Feyzullah Aktürk'ü saf dışı bırakan Mustafa Taş oldu.
Başpehlivanlık için gerçekleştirilen son mücadelede Mustafa Taş galibiyete ulaşırken İsmail Koç organizasyonu finalist olarak tamamladı.
Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri Nerede Yapıldı?
Geleneksel organizasyon, Balıkesir'deki Kurtdere Er Meydanı'nda gerçekleştirildi.
66'ncı kez düzenlenen güreşlere Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Karesi Belediyesi ev sahipliği yaptı.
Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen pehlivanların katıldığı organizasyon, yağlı güreş geleneğinin önemli buluşmalarından biri oldu.
Kurtdere Er Meydanı'ndaki karşılaşmaları çok sayıda vatandaşın yanı sıra siyaset ve yerel yönetim dünyasından isimler de takip etti.
11 Yaşındaki Osman Davutoğlu Er Meydanına Çıktı
Organizasyon yalnızca başpehlivanlık mücadelesiyle değil, farklı anlarıyla da dikkat çekti.
Bunlardan biri 11 yaşındaki Tanzanyalı Osman Davutoğlu'nun gösteri güreşi oldu.
Eski Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlu'nun manevi oğlu olan Osman Davutoğlu, er meydanına çıkarak gösteri güreşi gerçekleştirdi.
Osman Davutoğlu'nun Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın adına gösteri güreşine çıkması organizasyonun dikkat çeken anlarından biri oldu.
Kurtdereli'nin Yeni Güreş Ağası Kim Oldu?
- Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri kapsamında başpehlivanlık kadar dikkat çeken gelişmelerden biri de ağalık ihalesi oldu.
Organizasyonda gerçekleştirilen ihalenin ardından Kurtdereli'nin yeni güreş ağası belli oldu.
İzzet Tığlı, 7 milyon 10 bin 10 TL teklif vererek yeni güreş ağası oldu.
Böylece 66. Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri'nin ağalık ihalesi milyonlarca liralık teklifle sonuçlandı.
Ağalık İhalesi Kaç TL'ye Sonuçlandı?
Geleneksel yağlı güreş organizasyonlarının önemli unsurlarından biri olan ağalık için gerçekleştirilen ihalede 7 milyon 10 bin 10 TL'lik teklif öne çıktı.
Bu teklifi veren İzzet Tığlı, organizasyonun yeni ağası olarak belirlendi.
Yağlı güreş geleneğinde ağalık, yalnızca sembolik bir unvan olarak değil organizasyonların sürdürülmesine verilen destek açısından da önem taşıyor.
Kurtdereli'deki ihale de bu nedenle organizasyon boyunca ilgiyle takip edilen gelişmeler arasında yer aldı.
Kurtdereli Güreşleri'ni Kimler İzledi?
Kurtdere Er Meydanı'ndaki mücadeleleri çok sayıda vatandaşın yanı sıra siyaset ve spor dünyasından isimler de takip etti.
Organizasyonda Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Cenk Küpeli ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş yer aldı.
Güreşleri takip edenler arasında farklı siyasi partilerden milletvekilleri ve yerel yöneticiler de bulunuyordu.
Siyaset ve Yerel Yönetimden Yoğun Katılım
- Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri'ni AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel ve CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı da izledi.
Yerel yönetimlerden ise Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir ve Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık organizasyonda yer aldı.
Farklı siyasi parti temsilcilerinin aynı organizasyonda bulunması, Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nin geniş katılımlı etkinliklerinden biri olmasını sağladı.
Kurtdereli Mehmet Pehlivan Kimdir?
Organizasyona adını veren Kurtdereli Mehmet Pehlivan, Türk yağlı güreş tarihinin önemli başpehlivanlarından biri olarak kabul ediliyor.
Balıkesir'le özdeşleşen Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın adı, uzun yıllardır düzenlenen geleneksel yağlı güreşlerle yaşatılıyor.
Kurtdereli'nin güreş kültüründeki yeri nedeniyle düzenlenen organizasyon, Türkiye'nin farklı bölgelerinden pehlivanları Balıkesir'de bir araya getiriyor.
66'ncı kez gerçekleştirilen etkinlik de bu geleneğin devamı niteliğinde düzenlendi.
Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nde Final Heyecanı
Kurtdere Er Meydanı'nda gün boyunca farklı boylarda devam eden müsabakaların ardından gözler baş boyuna çevrildi.
73 başpehlivan arasından Mustafa Taş, Feyzullah Aktürk, İsmail Koç ve Ali İhsan Batmaz yarı final aşamasında mücadele eden isimler oldu.
Mustafa Taş'ın Feyzullah Aktürk'ü, İsmail Koç'un ise Ali İhsan Batmaz'ı mağlup etmesinin ardından iki başarılı başpehlivan finalde karşı karşıya geldi.
Finalin sonunda kazanan Mustafa Taş oldu.
Bu sonuçla 66. Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanlık sıralaması da kesinleşti.
66. Kurtdereli Güreşleri Mustafa Taş'ın Zaferiyle Tamamlandı
Balıkesir'deki büyük organizasyon, Mustafa Taş'ın başpehlivanlığı ile sona erdi.
Toplam 1642 pehlivanın, baş boyunda ise 73 ismin mücadele ettiği güreşlerde Taş, yarı finalde Feyzullah Aktürk'ü geçtikten sonra finalde İsmail Koç'u mağlup etti.
Bu galibiyet Mustafa Taş'a 66. Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri başpehlivanlığı ve altın kemeri getirdi.
Organizasyonun bir başka önemli sonucu ise ağalık ihalesinden çıktı. İzzet Tığlı, 7 milyon 10 bin 10 TL'lik teklifiyle yeni güreş ağası oldu.
Böylece Kurtdere Er Meydanı'nda binlerce pehlivanın katılımıyla gerçekleşen geleneksel organizasyon, başpehlivanlık finali, altın kemer heyecanı ve ağalık ihalesiyle tamamlandı.





