Dokuz günlük tatilin huzurunu memleketinde ya da tatil beldelerinde geçirmek isteyen vatandaşların yola çıkmasıyla megakentin yolları adeta felç oldu. Valizlerini yükleyip direksiyon başına geçen İstanbullular, henüz şehir sınırlarını terk edemeden kilometrelerce uzayan kırmızı ışık dalgasıyla karşılaştı. Yağmurun da kayganlaştırdığı yollarda kara ulaşımında ciddi aksamalar yaşanırken, trafikte ilerlemek tam bir sabır sınavına dönüştü.

İki Yakada da Tampon Tampona Mücadele

Anadolu Yakası'nda durum oldukça kritik seyrediyor. Zaman zaman etkisini artıran sağanak yağış, bayram kaçışına eklenince sürücüler araçlarıyla trafikte ekstra dikkatli ilerlemek zorunda kaldı. D-100 kara yolunun Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye kesimleri ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü bağlantı yollarında araç yoğunluğu üst seviyeye ulaştı.

TEM Otoyolu'nda ise Ümraniye, Sancaktepe ve Sultanbeyli yönlerinde tekerlekler yer yer durdu, araçlar ağır seyretti. Şehir dışına çıkışın kilit noktaları olan Sabiha Gökçen Havalimanı bağlantı yolları ile Pendik ve Tuzla çevresinde de benzer manzaralar kaydedildi. Kuzey Marmara Otoyolu ile bağlantılı bazı kavşaklarda ise kısa süreli araç yoğunluğu gözlendi.

Gişeler ve Havalimanı Yolları Alarm Veriyor

Avrupa Yakası da Anadolu Yakası'ndan farksız. Şehirlerarası otobüslerin ve özel araçların ana çıkış kapısı olan TEM Otoyolu Mahmutbey Gişeleri'nde kuyruğun sonu görünmüyor. Basın Ekspres Yolu ve D-100 kara yolunun Avcılar, Küçükçekmece ve Zincirlikuyu yönlerinde araçlar zaman zaman güçlükle ilerledi.

Sadece kara yolunu kullananlar değil, havayolunu tercih edenler de trafik engeline takıldı. İstanbul Havalimanı'na giden yolların bazı noktalarında yoğunluk meydana geldi, uçuşuna yetişmek isteyen yolcular dakikalarca direksiyon başında ter döktü.

Yoğunluk Yüzde 51'i Buldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) CepTrafik uygulaması verilerine göre, kent genelindeki trafik yoğunluğu yüzde 51 seviyesine kadar tırmandı. Haritaların kırmızıya boyandığı megakentte, ana arterlerden kaçıp ara sokaklara yönelen sürücüler de aradığı çıkışı bulamadı.

Kaynak: Haber Merkezi